Γ.Μπαρτζώκας: «Η πίεση στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας»

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2013 15:42
UPD:15:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

A- A A+

Χωρίς άγχος θα παίξει στο φάιναλ φορ του Λονδίνου ο Ολυμπιακός, όπως επανέλαβε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο Γιώργος Μπαρτζ'ώκας.

«Και πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν το αουτσάιντερ. Η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη όλη τη σεζόν, μπορεί και στον τελικό. Υπάρχει πίεση, αλλά μπορούμε και τη διαχειριζόμαστε με καρδία και ψυχή και την κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία για τα παιχνίδια.Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε πολύ σημαντικούς παίκτες με δυνατή προσωπικότητα», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» και συνέχισε: «Όλοι ήθελαν να μας νικήσουν. Πέρυσι ο Ολυμπιακός ήταν αουτσάιντερ σε κάθε παιχνίδι. Φέτος, γίναμε το φαβορί σε κάθε παιχνίδι παρόλο που σε σχέση με πέρυσι οι αλλαγές ήταν ελάχιστες. Αυτό ευνόησε τους αντιπάλους μας. Είχαμε πίεση αλλά είναι τεράστια επιτυχία για τους παίκτες μας που τα κατάφεραν να διαχειριστούν αυτό το φορτίο».

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέφερε: «Δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικές τακτικές. Η ΤΣΣΚΑ έχει την πίεση να αποδείξει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, με το μεγαλύτερο μπάτζετ και έμπειρους παίκτες, με έμπειρο προπονητή. Δεν είναι ο Ολυμπιακός το φαβορί και πάλι. Πρέπει να δούμε το παιχνίδι φάση-φάση, επίθεση-επίθεση και να εκφράσουν οι παίκτες το ταλέντο που έχουν στο παρκέ. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα δυο ματς, έχουν πολλές διάφορες».

Η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη παίζει καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τον προπονητή του Ολυμπιακού: «Νομίζω πως όλες οι ομάδες χρειάζονται έναν ηγέτη. Ομάδες χωρίς ηγέτη, δεν είναι πετυχημένες ομάδες. Φυσικά εξαρτάται και το τι είδους ηγέτη έχεις. Ο Βασίλης δουλεύει σκληρά στην προπόνηση, έρχεται πρώτος, φεύγει τελευταίος. Έχει πάντα κίνητρο, έχει δυνατή προσωπικότητα. Είναι εξαιρετικό παράδειγμα προς τους νέους αθλητές και τους βοηθάει να ανέβουν και αυτοί επίπεδο. Αν δεν είχαμε το Βασίλη στην ομάδα, θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Ούτε οι ξένοι μας, ούτε και οι Έλληνες παίκτες έχουν τις εμπειρίες που έχει ο Βασίλης από τέτοιου τύπου παιχνίδια. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις