Συρία: Προς παραίτηση ο Μπραχίμι;

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013 23:52
UPD:02/05/2013 00:41
EPA/KHALED ELFIQI

Ο Λαχντάρ Μπραχίμι.

A- A A+

Την παραίτησή του από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, αναμένεται να υποβάλει σύντομα οδιεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, ανέφεραν σήμερα διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με διπλωμάτική πηγή ο Μπραχίμι «πραγματικά επιθυμεί να παραιτηθεί και καταβάλλονται προσπάθειες να πεισθεί να παραμείνει στη θέση του ακόμη λίγες ημέρες».

«Έχει δηλώσει σε όλους πως θέλει να αποχωρήσει, λιγοστές είναι οι ελπίδες να παραμείνει», επεσήμανε από την πλευρά της στο Γαλλικό Πρακτορείο αραβική διπλωματική πηγή.

Οι φήμες για παραίτηση του 79χρονου πρώην ΥΠΕΞ της Αλγερίας έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες, τροφοδοτούμενες από την αποτελμάτωση της μεσολαβητικής του προσπάθειας στη Συρία, αλλά και τις επικρίσεις που του έχουν απευθύνει τόσο η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και η αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή, στο πεδίο των μαχών στη Συρία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν από δύο εκρήξεις στοκέντρο της Δαμασκού, σύμφωνα με ΜΚΟ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή