Προφυλακιστέοι οι δύο εκ των συλληφθέντων στη Ν. Φιλαδέλφεια

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013 16:28
UPD:02/05/2013 00:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Οι δύο καταζητούμενοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή, από 15-2-2013, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια σε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στις 28-11-2012, στην Αγροτική Τράπεζα, στο Φιλώτα Φλώρινας οδηγούνται στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

A- A A+

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο εκ των πέντε συλληφθέντων κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δύο, σε βάρος των οποιων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή και αφού έδωσαν τυπική απολογία, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Την ίδια ώρα, ο εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο ένταλμα που θα εκδώσει ο ανακριτής της υπόθεσης αφορά πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

YOUTUBE/ELLINIKIASTYNOMIA
ΕΛΑΣ: Ανακοινώσεις για τη σύλληψη των 5 αναζητούμενων ατόμων στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ανακοινώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σύλληψη από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, των πέντε (5) ατόμων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως έγινε στο μεταξύ γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης, ο Εισαγγελέας απήγγειλε και νέες κατηγορίες σε βάρος των δύο νεαρών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο προφυλακισμένοι νεαροί, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Ο Εισαγγελέας άσκησε επιπλέον και κατά περίπτωση ποινικές διώξεις για αντίσταση κατά της αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Κατά την προσαγωγή τους στην Ευελπίδων οι νεαροί φώναξαν «Ζήτω η αναρχία» ενώ εξαπέλυσαν απειλές κατά δημοσιογράφων.

Η δικογραφία για τους πέντε διαβιβάστηκε σε ανακριτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή