Δεν επανέρχεται δημοσίως στο θέμα των οικονομικών το ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 01 Μαΐου 2013 13:19
UPD:14:46
EUROKINISSI
A- A A+

Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά από την αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου για τα οικονομικά του κόμματος.

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση  για το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος. Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα η Ιπποκράτους.

Σημειώνει ακόμη ότι «είναι κατανοητή η ευαισθησία  όλων των δημοσίων προσώπων, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία της βάσης του Κινήματος και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς την οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ».

Στο ίδιο σημείωμα ανακοινώνεται ότι τις επόμενες μέρες το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων με βάση τη διεθνή εμπειρία και με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας.

Προτεραιότητα η ανάσχεση της ανεργίας

Όπως επισημαίνεται, στο πρόγραμμα των προτεραιοτήτων του ΠΑΣΟΚ πρώτη θέση κατέχει το πρόγραμμα της ανάσχεσης της ανεργίας και γι' αυτό θα επιμείνει στην ενεργοποίηση και των δύο πυλώνων της πρότασής του που έγινε νόμος του κράτους. Δηλαδή και στο πρόγραμμα ενίσχυσης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και στην προκήρυξη προσωρινών θέσεων απασχόλησης ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Άκομψη και αντιπαραγωγική η αποπομπή Κικίλια»

Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στο θέμα της αποπομπής του Ηλία Κικίλια από τον ΟΑΕΔ, χαρακτηρίζοντάς την «άκομψη, αντιπαραγωγική και εκτός εποχής», ενώ τονίζει ότι για το νέο Διοικητή το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει είναι αυτό της «άμεσης και αποτελεσματικής εφαρμογής του προγράμματος ανάσχεσης της ανεργίας».

«Εφικτή η άμεση μείωση» του ΦΠΑ στην εστίαση

Η Ιπποκράτους επανέρχεται και στο θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση, την άμεση μείωση του οποίου θεωρεί εφικτή, μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο με την τρόϊκα.

Αναφέρεται ακόμη στο θέμα της καθιέρωσης του ενιαίου προοδευτικού φόρου ακινήτων που θα αντικαταστήσει το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ και φέρεται αποφασισμένη «να μην επιτρέψει να εμφανίζονται ως επισπεύδοντες στα θέματα αυτά εκείνοι που, όταν το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να επιβάλει δυσάρεστα προσωρινά μέτρα το 2011, βρισκόντουσαν στην αντιμνημονιακή τους φάση».

Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι έχουν «ιστορικό και ηθικό δικαίωμα να θέτει το ζήτημα της άρσης ή αντικατάστασης των μέτρων αυτών, τώρα που η χώρα κατέγραψε έλλειμμα μόλις 6%».

«Απαραίτητη» η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας

Στην ατζέντα του κόμματος παραμένει το θέμα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κυβερνητικών εταίρων, κάτι που θεωρείται πλέον απαραίτητο μετά τα «όσα συνέβησαν σε σχέση με την προετοιμασία και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».

Τονίζεται πάντως στο σημείωμα ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρόκειται να μετάσχει σε καμία σεναριολογία περί ανασχηματισμού που παραπέμπει στις παλιές εποχές των μονοκομματικών κυβερνήσεων και δεν έχει καμία σχέση με τη νέα κουλτούρα και τις νέες πρακτικές των κυβερνήσεων συνεργασίας με τις  οποίες  πρέπει όλοι να εξοικειωθούν».

Εθνικό μέτωπο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τέλος, για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «στο ζήτημα αυτό μπορεί να συγκροτηθεί τόσο ένα εθνικό μέτωπο, όσο και το λεγόμενο συνταγματικό τόξο».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή