«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με διαρροές και υπαινιγμούς»

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 19:31
UPD:19:42
EUROKINISSI

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αναχωρεί από την Βουλή μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

A- A A+

Ανακοίνωση «προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων» εξέδωσε η Ιπποκράτους, με αφορμή τα όσα αναφέρονταν στην ανακοίνωση του γραφείου του Γ. Παπανδρέου σχετικά με τη συνάντηση του πρώην Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.

Αφού ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είχε σκοπό να εστιάσει  την δημόσια συζήτηση στο θέμα αυτό, που αδικεί το Κίνημα», και με αφορμή τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου για «άθλιες κι ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο κίνημα την περίοδο της προεδρίας του», η Ιπποκράτους τονίζει ότι «η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες».

Επαναλαμβάνει ακόμη ότι «τη συνάντηση  ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που έθεσε στην διάθεση του κ. Παπανδρέου αναλυτικό φάκελο  των υπηρεσιών του ΠΑΣΟΚ με την εικόνα της οικονομικής κατάστασης του κόμματος και ιδίως με την εξέλιξη του δανεισμού, των εσόδων  και των δαπανών,  την περίοδο 2003-2011».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος, ξεκαθάρισε στον κ. Παπανδρέου ότι η σημερινή ηγεσία του Κινήματος «δεν ασχολείται  με διαρροές, υπαινιγμούς και χυδαίες συκοφαντίες». Επεσήμανε ακόμη ότι είναι «υποχρέωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κοινωνία και την παράταξη να διασφαλίσει απόλυτη διαφάνεια  στην οικονομική διαχείριση και πλήρη σεβασμό στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος παρότρυνε τον κ. Παπανδρέου, εφόσον θεωρεί  ότι  θίγεται από διάφορα δημοσιεύματα, να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Τον ενημέρωσε επίσης ότι ζήτησε, πριν την υποβολή της έκθεσης των ελεγκτικών εταιρειών, να ζητηθεί από κάθε πρόσωπο που έλαβε χρήματα από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ να δώσει τυχόν αναγκαίες εξηγήσεις  και να προσκομίσει τυχόν ελλείποντα παραστατικά.

Τέλος, τον ενημέρωσε ότι τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου που ως πρώην πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής, μετέχει στην ΚΠΕ, θα έχει τη  δυνατότητα να μετάσχει στη σχετική συζήτηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή