Στον τελικό η Ντόρτμουντ

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 23:39
UPD:23:48
A- A A+

Το δεύτερο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της θα επιχειρήσει να διεκδικήσει η Ντόρτμουντ στον τελικό της 25ης Μαΐου στο Γουέμπλεϊ, μετά την περίοδο 1996/1997 όταν είχε επικρατήσει της Γιουβέντους στο Μόναχο με 3-1.  Η ομάδα της Βεστφαλίας, μετά το 4-1 του πρώτου ημιτελικού στην έδρα της επί της Ρεάλ, ηττήθηκε με 2-0 στη ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά ήταν εκείνη που θα βρεθεί στο «ναό του ποδοσφαίρου», όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί αύριο το βράδυ στο «Καμπ Νου» από την αναμέτρηση, Μπαρτσελόνα-Μπάγερν.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο «θεατή» στο ματς και μετά το «βαρύ» 4-1 της περασμένης Τετάρτης, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε να ελπίζει σε τίποτα περισσότερο από αυτό που πήρε (σ.σ. αποκλεισμό). Η εξέλιξη του αγώνα ίσως να ήταν εντελώς διαφορετική, εάν στα πρώτα 14 λεπτά οι παίκτες του Μουρίνιο είχαν ευστοχήσει τουλάχιστον στη μία από τις τρεις απίστευτες ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο Βαϊντενφέλερ, όμως, έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις στα τετ-α-τετ με Ιγκουαΐν (4΄) και Ρονάλντο (9΄), ενώ στο 14΄ ο Οζίλ σχεδόν σε κενή εστία κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ!

Οι Γερμανοί, μετά το πρώτο τέταρτο ισορρόπησαν το παιχνίδι και σιγά-σιγά το έφεραν στα μέτρα τους. Στο 50΄, μάλιστα, έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο «κεραυνός» του Λεβαντόφσκι από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λόπεθ.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Ντόρτμουντ θα έπαιρνε άνετα την ισοπαλία, στο 83΄ ο Μπενζεμά και στο 88΄ ο Ράμος έβαλαν φωτιά στο ματς (2-0). Τελικά, όμως, η επική ανατροπή δεν ήρθε για το συγκρότημα του Μουρίνιο και το σφύριγμα της λήξης του Γουέμπ βρήκε τους παίκτες του Κλοπ να πανηγυρίζουν και τους Μαδριλένους να φεύγουν με σκυμμένα τα κεφάλια στα αποδυτήρια.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις