Η παρουσίαση του Αντρέα Τρινκέρι

Έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του υποσχέθηκε ο Ιταλός
Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 15:31
UPD:16:06
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παρουσίασε επισήμως το νέο ομοσπονδιακό εκλέκτορα της Εθνικής Ανδρών, τον Ιταλό Αντρέα Τρινκέρι.

Η συμφωνία με τον κόουτς της Καντού είναι ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, με πρώτη… «στάση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σλοβενίας, όπου κατά τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, είναι η Ελλάδα να διεκδικήσει ακόμη και την πρώτη θέση.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Ιταλός τεχνικός χαρακτήρισε «τεράστια ευκαιρία να είναι κάποιος προπονητής της Ελλάδας. Πώς το κατάφερα; Πήρα την Καντού που ήταν εκτός Ευρωλίγκας για 30 χρόνια και κάναμε το απίθανο: παρά ένα σουτ θα πηγαίναμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Για να γίνεις καλύτερος, δεν πρέπει να ξεχνάς το παρελθόν».

«Το πάθος μου είναι η δουλειά μας. Δε θα είναι εύκολο, αλλά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Είμαι τυχερός που συνάντησα τον κ. Βασιλακόπουλο. Αισθάνθηκα πως αμέσως κάναμε "κλικ" ο ένας στον άλλο», πρόσθεσε .

Όσο για την πρώτη εντύπωση που αποκόμισε από τις συζητήσεις με τους διεθνείς; «Θα είμαι πολύ ευθύς: Η αίσθηση που αποκόμισα ήταν εξαιρετική. Τώρα θα μιλήσω ΄΄αμερικάνικα΄΄: Εδώ οι παίκτες νοιάζονται, νοιάζονται για την Εθνική ομάδα. Έμεινα πολύ εντυπωσιασμένος».

Στη συνέχεια, ο κ. Τρινκέρι ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τους Διαμαντίδη και Παπαλουκά και το μέλλον τους στην Εθνική: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό και για τους δύο. Ο Διαμαντίδης έχει πετύχει πολλά πράγματα κι ακόμα πετυχαίνει. Ποιος είμαι εγώ να πάω να χτυπήσω την πόρτα του και να του πω να παίξει, όταν το 'χει κάνει όλη η Ελλάδα; Αλλά το καλοκαίρι θα τον καλέσω για ένα φραπέ. Ίσως να μου διδάξει πολλά πράγματα. Για τον Παπαλουκά μίλησα με τον Μεσίνα, μου είπε πως βοηθάει. Θα δούμε, η σεζόν είναι σε εξέλιξη. Είμαστε πάντως τυχεροί που έχουμε τον Σπανούλη. Αν ρωτήσεις ποιοι είναι οι πιο επιβλητικοί παίκτες στην Ευρώπη, θα πουν ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης κι ο Ναβάρο. Είμαστε τυχεροί, έχουμε τον έναν».

Τον Γκάλη και την εκδήλωση προς τιμήν του: «Τον είχα δει να νικάει με 31 πόντους τη Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη. Απίστευτος! Ήταν ο πρώτος NBAer που αγωνίστηκε στην Ευρώπη, ο πρώτος που έφερε το στυλ του ΝΒΑ. Μπορούσε να κάνει τζαμπ σουτ και τα πόδια του να φτάσουν στο πρόσωπο του αντιπάλου».

Το φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας: «Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας περιμένει αυτό το παιχνίδι ένα χρόνο. Αυτό που συνέβη πέρυσι γίνεται μια φορά στα 30 χρόνια. Πολλοί λέτε πως δε θα ξανασυμβεί. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως παίζει με πάθος και είμαι σίγουρος πως μπορεί να γίνει κάτι. Όποιος νικήσει σ' αυτόν τον ημιτελικό θα έχει μεγάλες πιθανότητες για το τρόπαιο. Το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα θα είναι ΄΄πόλεμος΄΄. Θα χάσουν όλη την ενέργειά τους. Το φλαιναλ-4 είναι η ώρα του Σπανούλη».

Τις επιλογές που θα πρέπει να κάνει: «Ή θα διαλέξεις 12 παίκτες απ' τη λίστα με τους καλύτερους ή θα προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μία ομάδα με ρολίστες. Κλίνω περισσότερο προς το δεύτερο. Υπάρχει ακόμα πολύ νερό να τρέξει κάτω απ' τη γέφυρα, όπως λέμε στην Ιταλία. Αλλά θα σας πω τέσσερα ονόματα: Κατσίβελης, Γιάνκοβιτς, Καββαδάς και Παππάς θα είναι σίγουρα μέρος από κάτι».

Τη γνώμη που έχει για τον εαυτό του ως τεχνικός: «Η ερώτηση είναι παράξενη, η απάντηση είναι πως δεν ξέρω. Δεν έχω κάνει ακόμη κάτι, γι’ αυτό. Πρέπει να έχεις ένα καλό επίπεδο αυτοεκτίμησης για να κάνεις αυτή τη δουλειά. Ένα είναι σίγουρο, ο προπονητής είναι πολύ μόνος. Για να επιβιώσεις πρέπει να έχεις καλή γνώμη για το τι μπορείς να κάνεις. Όμως ποτέ μην κάνεις το λάθος ότι αυτό που πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις θα το κάνεις. Χωρίς θυσίες, σκληρή δουλειά και τύχη δεν θα πετύχεις πολλά. Ξέρετε τον όμιλό μας στο Ευρωμπάσκετ; Είναι τέσσερις ομάδες που καμία δεν πρέπει να αποκλειστεί, όμως μία θα μείνει».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις