Μπάσκετ: Ο Τρινκέρι στον πάγκο της εθνικής ομάδας

Τετάρτη, 02 Ιανουαρίου 2013 13:12
UPD:14:20

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και εν όψει της επίσημης ανακοίνωσης από την ΕΟΚ, ο Τρινκέρι θα υπογράψει συμβόλαιο για 1+1 χρόνια (Πηγή: www.pallacanestrocantu.com).

A- A A+

Με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Corriere di Como» η Άννα Κρεμάσκολι είχε επιβεβαιώσει το «γάμο», διευκρινίζοντας ότι η παράλληλη απασχόληση του προπονητή δεν θα έχει επίπτωση στη σχέση του με την Καντού.

«Είμαστε υπερήφανοι και είναι τιμή μας που ο Αντρέα Τρινκέρι επιλέχθηκε να είναι προπονητής της εθνικής Ελλάδας. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ευρώπη. Τον υποστηρίξαμε και του δώσαμε τη δυνατότητα να έχει εκείνος τον τελευταίο λόγο, γιατί είμαστε σίγουροι πως μπορεί να εργαστεί σωστά και στις δύο ομάδες», ήταν η δήλωση της Κρεμάσκολι.

Πριν από λίγο η ΕΟΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τρινκέρι, ο οποίος συμφώνησε για διετή συνεργασία και θα έχει συνεργάτες τους Γιώργο Λημνιάτη, Δημήτρη Παπανικολάου και Ηλία Καντζούρη.

Ο 45χρονος Μιλανέζος τεχνικός (6/8/1968) ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του το 1998, ως μέλος του επιτελείου της Ολίμπια Μιλάνο όπου έμεινε ως το 2004, οπότε ανέλαβε τη Βανόλι ως το 2007. Ακολούθησαν η Γιουβεκαζέρτα, η Βερόλι την αγωνιστική περίοδο 2008-09 και ακολούθως η Καντού.

Με τον τωρινό σύλλογό του αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής στην Ιταλία το 2010 και το 2011, έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ το 2012 και καθιέρωσε την ομάδα του μεταξύ των δυνάμεων του ιταλικού πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις