Κάλεσμα συμμετοχής από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 14:08
UPD:16:06
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία την Μ.Τετάρτη 1η Μαΐου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από κοινού με τα Εργατικα Κέντρα ,τις Ομοσπονδίες και τα Ν.Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα, καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο επίκεντρο της Πρωτομαγιάτικης απεργίας, «η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Με το σύνθημα «Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία», ανάλογο μήνυμα στέλνει και το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογραμμίζεται, η επίθεση της τρόικας και τρικομμματικής κυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, ωστόσο η Πρωτομαγιά του 2013 μπορεί να αποτελέσει «μια νέα αφετηρία, για μια άλλη πορεία στη χώρα, χωρίς μνημόνια και επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις».

«Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την υπεράσπιση και επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων, με τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική, που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση - κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση της Μ.Τετάρτης.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην 24ωρη απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τρόπο όμως, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο. 

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων σε Μετρό και Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) , θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το πρωί.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιούνται τρένα και Προαστιακός - Χωρίς δρομολόγια από και προς Αεροδρόμιο το Μετρό τη Μ. Τετάρτη

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ακινητοποιημένα τρένα του ΟΣΕ και Προαστιακός τη Μ. Τετάρτη.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακυρώσεις δρομολογίων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που καταργούνται :

Την Μ. Τρίτη 30/04/2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

1. Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 500 και 501

2. Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαιών καταργείται  σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία 1686

3.   Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας- Θεσσαλονίκης καταργούνται σε όλη του τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 743 και IC 85

4. Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 3593 και 3592

5. Μεταξύ Λάρισας – Βόλου- Λάρισας καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες 2576 και 2577

Την Μ. Τετάρτη 01/05/2013 (ημέρα απεργίας)

Καταργούνται όλες οι επιβατικές και εμπορικές αμαξ/χίες του Δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξοστοιχιών στις διαδρομές  Ολυμπία – Πύργος – Κατάκωλο, Α. Λεχώνια - Μηλιές.

Επισημαίνεται ακόμη ότι μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Μ. Τετάρτη προς Μ. Πέμπτη) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Την Μ. Πέμπτη 02/05/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων καταργείται η αμαξοστοιχία 1681.

Μεταξύ Φλώρινας – Θεσσαλονίκης καταργείται η αμαξοστοιχία IC 82

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Σημειώνεται τέλος, ότι τη Μεγάλη Τετάρτη δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Ακινητοποιημένοι όλη τη μέρα θα παραμείνουν οι συρμοί του Προαστιακού.

Δεμένα τα πλοία

ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τη Μεγάλη Τετάρτη τα πλοία, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση εν όψει Πάσχα με έκτακτα δρομολόγια τις επόμενες μέρες.

Λόγω της κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου, έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου.

Η κινητοποίηση των ναυτικών εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Σύμφωνα με την ΠΝΟ, με το πολυνομοσχέδιο ισοπεδώνεται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας (οργανικές συνθέσεις των πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση).

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι εταιρείες - μέλη του θα καλύψουν την αυξημένη ζήτηση λόγω Πάσχα με έκτακτα δρομολόγια και παράλληλα καλεί τους επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση ή έχουν εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν προς τα νησιά τη Μεγάλη Τετάρτη, να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για την τακτοποίηση των κρατήσεων τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή