Στοιχεία για δάνεια προς Ν.Π.Δ.Δ. ή Ι.Δ. του Δημοσίου ζητεί ο Απ. Κακλαμάνης

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013 12:02
UPD:12:42
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει προς ενημέρωση και της Βουλής πίνακα των εκκρεμών ή τελειωθεισών με καταδικαστικές αποφάσεις υποθέσεων απιστίας διοικήσεων και στελεχών τραπεζών για δάνεια προς Ν.Π.Δ.Δ. ή Ι.Δ. του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

A- A A+

Στοιχεία για εκκρεμείς ή τελειωθείσες υποθέσεις απιστίας για δάνεια τραπεζών προς Ν.Π.Δ.Δ. ή Ι.Δ. του Δημοσίου Τομέα ζητεί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης,  

Η ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή τη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/1, η οποία όπως επαναλαμβάνει ο κ. Κακλαμάνης δεν αφορά τα κόμματα, αλλά υποθέσεις αγνώστου αριθμού δανείων προς αγνώστου αριθμού Ν.Π.Δ.Δ. ή Ι.Δ. του δημοσίου τομέα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κακλαμάνης καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσει προς ενημέρωση και της Βουλής πίνακα των εκκρεμών ή τελειωθεισών με καταδικαστικές αποφάσεις υποθέσεων απιστίας διοικήσεων και στελεχών τραπεζών για δάνεια προς Ν.Π.Δ.Δ. ή Ι.Δ. του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Διευκρινίζει επίσης, ότι για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, ο υπουργός μπορεί να παραθέσει, προκειμένου περί προσώπων τα αρχικά του ονόματος και επωνύμου, προκειμένου περί τραπεζών αν πρόκειται για ιδιωτική εμπορική τράπεζα ή κρατική (περιλαμβανομένων εκείνων που οι διοικήσεις ορίζονται από την κυβέρνηση, αν υπάρχουν) και προκειμένου περί των δανειοδοτηθέντων, γενικό χαρακτηρισμό π.χ. ΟΤΑ, Ασφ. Ταμείο κ.ο.κ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή