Επίθεση Βενιζέλου κατά Τσίπρα και αιχμές κατά ΥΠΟΙΚ

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 20:56
UPD:29/04/2013 00:30
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας το πήρε πολύ αριστερά, υπάρχουν πάλλες τοποθετήσεις του στο εξωτερικό όπου είναι πολύ πιο συστημικός, θεσμικός ... σήμερα τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμενο» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπολύοντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ..

A- A A+

Δείχνοντας με το δάχτυλο τον Γ. Στουρνάρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απαίτησε να γίνονται σεβαστές από την κυβέρνηση οι συμφωνίες των πολιτικών αρχηγών.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του για την ανεργία και τόνισε: «δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός, είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και συμφωνία των αρχηγών, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση». «Δεν θέλουμε χάρες, θέλουμε εφαρμογή πολιτικών», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει».

YOUTUBE/PASOKWEBTV

Ο Ε. Βενιζέλος επεσήμανε ότι «είναι σημαντικό ότι οι εταίροι αναγνωρίζουν ότι δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα» και υπογράμμισε ότι «αυτό έγινε με την ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων και δυνάμεων. Έχει όνομα αυτό: λέγεται ΠΑΣΟΚ».

Σχολιάζοντας την εν μέρει αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος ειπε ότι «δεχόμαστε αυτό που γίνεται, ας το χρησιμοποιήσουμε ως βάση» και ζήτησε να προστεθεί, αφού ελεγχθεί, η πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων, να τεθεί τώρα πριν την τουριστική περίοδο το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση και να ενταχθεί το χαράτσι στα ακίνητα στο εθνικό φορολογικό σύστημα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με δριμύτητα στον Αλ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ανευθυνότητας» και σημείωσε ότι «σήμερα το πήρε πολύ αριστερά. Τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμένο. Ποια είναι η αιτία του θυμού; Είναι αιχμάλωτος μίας αξεπέραστης αντίφασης της παράταξής του που δεν μπορεί να ισορροπήσει απέναντι στην προοδευτική, φιλολαϊκή ευρωπαϊκή προοπτική και αυτή του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορεί να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι είσαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον ΣΥΡΙΖΑ «να είστε προσεκτικοί. Όσο ύποπτο είναι να υποστηρίζεις συμφέρον που επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση άλλο τόσο ύποπτο είναι να αντιστέκεσαι σε συμφέρον που θέλει».

Ακόμη έκανε λόγο για φαντασιώσεις του κ. Τσίπρα, μέσα στις οποίες, όπως είπε, είναι «να είναι και Τσάβες και Γκρίλο μέσα στην Ελλάδα», κατηγορώντας τον ταυτόχρονα πως ψάχνει για συμμαχίες εκεί που δεν υπάρχουν και σε χώρες που δεν ευδοκιμούν. Μάλιστα είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν σύγχρονος μεσαιωνικός άνθρωπος που παρακαλάει να έρθει να έρθει το τέλος του κόσμου για να δικαιωθεί πολιτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή