Ιταλία: Συνελήφθη 49χρονος άνεργος για τους πυροβολισμούς

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 16:45
UPD:17:15
Reuters/MAX ROSSI

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο ανέφερε ότι «για τους πυροβολισμούς ευθύνεται ένας 49χρονος άνεργος που ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, διότι είχαν τελειώσει οι σφαίρες που είχε στη διάθεσή του», και χαρακτήρισε το περιστατικό «μεμονωμένη ενέργεια».

A- A A+

«Mεμονωμένη ενέργεια» χαρακτήρισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, τον τραυματισμό δύο αστυνομικών από 49χρονο το πρωί, μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι στη Ρώμη.

«Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, από τα μέχρι τώρα στοιχεία» τόνισε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Α. Αλφάνο: «Μεμονωμένο περιστατικό» η επίθεση

Πανικός επικράτησε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτζο Κίτζι, όταν ο 49χρονος άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών. "Από τα πρώτα στοιχεία της διερεύνησης του περιστατικού, προκύπτει ότι πρέπει να θεωρηθεί ως μεμονωμένη πράξη. Ήδη έχει ξεκινήσει νέα έρευνα με αυτό το δεδομένο. Είναι υποχρέωσή μου να τονίσω ότι γενικά η δημόσια τάξη στην Ιταλία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυξήσαμε τα μέτρα ασφαλείας σε ευαίσθητους στόχους", υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο Αλφάνο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λέττα, πρόσθεσε ότι «για τους πυροβολισμούς ευθύνεται ένας 49χρονος άνεργος που ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, διότι είχαν τελειώσει οι σφαίρες που είχε στη διάθεσή του».

Οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε ο Αλφάνο, κάνοντας γνωστό, παράλληλα, ότι έχει ενισχυθεί, πάντως, η φύλαξη των λεγόμενων «ευαίσθητων στόχων».

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ελαφρά και μία έγκυος γυναίκα, ενώ οι δύοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Σαν Τζοβάννι και Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης. 

 

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ρώμη: Στο νοσοκομείο οι δύο καραμπινιέροι που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς έξω από το κυβερνητικό μέγαρο

Οι δύο καραμπινιέροι που τραυματίστηκαν από τα πυρά ενός 48χρονου άνδρα, την ώρα της ορκομωσίας της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, κείτονται αιμόφυρτοι στο έδαφος. Στην πόλη σήμανε συναγερμός, όταν ο Λοίτζι Πρέτε, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως την ώρα που χιλιάδες Ιταλοί, ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσιο Κίτζι, για να παρακολουθήσουν την τελετή ορκομωσίας της νέας κυβέρνησης.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ένας από τους δύο αστυνομικούς φέρει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη.

Ο συνάδελφός του φέρει τραύματα στο πόδι και υποβάλλεται σε επέμβαση.

Όπως μετέδωσε η ιταλική τηλεόραση RAI, ο ένοπλος έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων. Στο έδαφος βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια. Ο συλληφθείς κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο.

Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως φαίνεται ότι ο 49χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο αδελφός του πάντως διέψευσε -σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης- ότι ο συλληφθείς είναι παράφρονας. «Εχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι 49 ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος» είπε.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή