Ιταλία: Πυροβολισμοί με τραυματίες έξω από το κυβερνητικό μέγαρο

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 12:49
UPD:15:39
REUTERS/REMO CASILLI
A- A A+

Δύο αστυνομικοί και μία έγκυος γυναίκα τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς έξω από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στο κέντρο της Ρώμης. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ οι δύοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Σαν Τζοβάννι και Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης. Ο ένας εκ των δύο τραυματίσθηκε πιο σοβαρά, στα πόδια, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι ιταλικές αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει τον φερόμενο ως δράστη. Όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση RAI, ο ένοπλος έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρων. Στο έδαφος βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια. Ο συλληφθείς κατάγεται από την Καλαβρία και διαμένει κοντά στο Τορίνο, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ φαίνεται πως αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ιταλία: Ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών, έξω από την έδρα της ιταλικής κυβέρνησης

Δύο αστυνομικοί, και μια γυναίκα τραυματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής καθώς δέχθηκαν τα πυρά ενός άνδρα έξω από το Παλάτζο Κίτζι, στη Ρώμη, όπου βρίσκεται η έδρα της ιταλικής κυβέρνησης. Ο ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο λαιμό και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Ο δεύτερος αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι. Η γυναίκα ήταν διερχόμενη από το σημείο και τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο αδελφός του πάντως διέψευσε -σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης- ότι ο συλληφθείς είναι παράφρονας. «Εχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι 49 ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε.

Το περιστατικό συνέβη την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ορκωμοσία της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

Η ιταλική αστυνομία είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής. Ωστόσο, ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιοβάνι Αλεμάνο, διαβεβαίωσε ότι η επίθεση έξω από το Παλάτσο Κίτζι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική. «Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σίγουρα το κλίμα των τελευταίων μηνών δε βοήθησε», παρατήρησε.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή