Μπαγκλαντές: 80 επιζώντες έχουν διασώσει την Παρασκευή τα σωστικά συνεργεία

Πενήντα επιζώντες έχουν ανακαλυφθεί στον τρίτο όροφο
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 17:34
UPD:17:41
REUTERS/ANDREW BIRAJ

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους καταπλακωμένοι από τα συντρίμμια του οκταώροφου αγγίζει τους 304 νεκρούς.

A- A A+

Ογδόντα ανθρώπους έχουν διασώσει συνολικά εντός της Παρασκευής τα σωστικά συνεργεία τα οποία εργάζονται στο συγκρότημα εργοστασιακών μονάδων το οποίο κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε επίσης ότι ανακάλυψε πενήντα ανθρώπους ζωντανούς στον τρίτο όροφο του συγκροτήματος.

«Βρήκαμε 50 ανθρώπους οι οποίοι ήταν ζωντανοί σε διάφορα σημεία του τρίτου ορόφου, αφού σκάψαμε σήραγγες. Πιστεύουμε ότι θα τους έχουμε απεγκλωβίσει μέχρι το Σάββατο το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σεΐχ Μιζανούρ Ραχμάν, υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Μπαγκλαντές.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Μπαγκλαντές: Διαδηλώσεις οργής για την εκατόμβη νεκρών εργατών

Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Οι νεκροί από την κατάρρευση του οκταόροφου κτιρίου πλησιάζουν τους 300 και η οργή των εργατών στα εργοστάσια ενδυμάτων ξεχειλίζει. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες χρησιμοποίησαν σφαίρες από καοτσούκ και χημικά για να καταστείλουν το πλήθος.

Μέχρι στιγμής, ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους καταπλακωμένοι από τα συντρίμμια του οκταώροφου αγγίζει τους 304 νεκρούς.

Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνεται σοβαρά από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή