ΟΗΕ: Τα 1,4 εκατομμύρια αγγίζουν οι πρόσφυγες από τη Συρία

Αδύνατη η περίθαλψή τους χωρίς επιπλέον οικονομικούς πόρους
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 15:46
UPD:16:10
REUTERS/MUHAMMAD HAMED

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή της αρμοστείας, ο συνολικός αριθμός των σύρων προσφύγων μέχρι την Πέμπτη ήταν 1.401.435.

A- A A+

Τους 1.400.000 έχουν φτάσει οι Σύροι οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους εξαιτίας της δίχρονης εμφύλιας σύρραξης στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν δύναται πλέον να καλύψει τις ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή της αρμοστείας, ο συνολικός αριθμός των σύρων προσφύγων μέχρι την Πέμπτη ήταν 1.401.435.

Πρόκειται, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, για αριθμό κατά 30% μεγαλύτερο από εκείνον τον οποίο προέβλεπε ο σχεδιασμός της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.

YOUTUBE/UNHCRGREECE
Σύροι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με μαρτυρίες Σύρων προσφύγων στην Ελλάδα (Λέσβος, Αθήνα) - Απρίλιος 2013.

Μέχρι στιγμής, η ύπατη αρμοστεία έχει λάβει μόλις το 55% των πόρων τους οποίους έχει ζητήσει για να μπορέσει να ανταποκριθεί στο μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σχετικές δηλώσεις έκανε στη Γενεύη και ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας, Πολ Σπίγκελ.

Το προσφυγικό κύμα εξόδου από τη Συρία άρχισε από τον Μάρτιο του 2011, όταν και ξέσπασε η εξέγερση ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η πλειοψηφία των σύρων προσφύγων έχουν καταφύγει στο Λίβανο, την Τουρκία, το Ιράκ και την Ιορδανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή