Βοστόνη: Από το νοσοκομείο σε ιατρικό κέντρο φυλακών ο Τσαρνάεφ

Εντός της Μασαχουσέτης
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 15:06
UPD:15:28
REUTERS/ALEXANDER DEMIANCHUK

Στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αντιμετωπίζει μέχρι και την ποινή του θανάτου, αν καταδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

A- A A+

Για μεταφορά του βασικού υπόπτου για τη διπλή επίθεση στο μαραθώνιο της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, από το νοσοκομείο της Βοστόνης στο οποίο νοσηλευόταν σε ιατρικό κέντρο σωφρονιστικού ιδρύματος της Μασαχουσέτης έκανε λόγο, σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNN την Παρασκευή, αξιωματούχος των αμερικανικών αρχών ασφαλείας.

Ο Τσαρνάεφ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, φέρεται να μεταφέρθηκε στο Ομοσπονδιακό Ιατρικό Κέντρο Ντίβενς.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Στις φυλακές ο Ντζοκάρ Τσαρνάεφ

Στη φυλακή του Φορτ Ντέβενς της Μασαχουσέτης μεταφέρθηκε ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις της Βοστόνης Ντζοκάρ Τσαρνάεφ. Ο 19χρονος Τσαρνάεφ, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά από αστυνομικά πυρά κατά την καταδίωξη που προηγήθηκε της σύλληψής του, βρισκόταν μέχρι πρότινος φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Στη διάρκεια εκείνης της νύχτας και κατά την ανταλλαγή πυρών σκοτώθηκε ο 26χρονος αδελφός του Ταμερλάν, επίσης ύποπτος για τις βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Πρόκειται, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, για χώρο παροπλισμένης βάσης του αμερικανικού στρατού, στον οποίο παρέχεται ιατρική φροντίδα σε κρατούμενους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης οι οποίοι έχουν ανάγκη μακρόχρονης περίθαλψης ή παρουσιάζουν πνευματική αστάθεια.

REUTERS

Το ίδρυμα βρίσκεται 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν μέχρι σήμερα ο 19χρονος τσετσενικής καταγωγής ύποπτος.

Στον Τσαρνάεφ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για χρήση όπλου μαζικής καταστροφής, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αντιμετωπίζει μέχρι και την ποινή του θανάτου, αν καταδικαστεί από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του Τσαρνάεφ, Ταμερλάν, ο δεύτερος βασικός ύποπτος, είχε χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης από τις αστυνομικές δυνάμεις  στην πόλη της Βοστόνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή