Στους δρόμους κατά του πολυνομοσχεδίου

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 11:46
UPD:14:43
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Εργαζόμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ντυμένος με παραδοσιακή στολή διαμαρτύρεται κατά του πολυσχεδίου και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα έξω από το κτήριο της Βουλής.

A- A A+

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφθασε η πορεία των συμβασιούχων των ΟΤΑ, που αντιτίθενται στο πολυνομοσχέδιο και τις απολύσεις.

Λόγω της κινητοποίησης κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα.

YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα συμβασιούχοι που έφθασαν στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη.

YOUTUBE/NAFTEMPORIKIGR

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κηρύξει η 24ωρη απεργία για τους συμβασιούχους και στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου για το υπόλοιπο προσωπικό της τοπικης αυτοδιοίκησης.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στην «πρωτοφανή, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική και πραξικοπηματική» απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που καταργεί τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για την παραμονή των συμβασιούχων στις εργασίες τους.

Η εν λόγω ρύθμιση αποσύρθηκε τελικά από το πολυνομοσχέδιο και θα επανακατατεθεί μετά το Πάσχα με νέα διατύπωση, η οποία θα εξασφαλίζει τη συναίνεση όλων των μερών.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή