ΗΠΑ: «Στόχος των βομβιστών της Βοστόνης» και η Times Square της Ν. Υόρκης;

Διαρροές από την ανάκριση του νοσηλευόμενου κρατούμενου Τζοχάρ Τσαρνάεφ
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 20:41
UPD:22:26
REUTERS/EDUARDO MUNOZ
A- A A+

Για σχέδια των βασικών υπόπτων ως βομβιστών της Βοστόνης να πυροδοτούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης έκαναν λόγο την Πέμπτη πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μία εξ αυτών σημείωσε ότι η πληροφορία πηγάζει από την ίδια την ανάκριση του επιζώντος αδελφού Τσαρνάεφ, του 19χρονου Τζοχάρ, και τα όσα αποκάλυψε στις ανακριτικές αρχές στο νοσοκομείο της Βοστόνης, όπου και αναρρώνει.

REUTERS
Μπλούμπεργκ: Οι βομβιστές σχεδίαζαν επίθεση στη Νέα Υόρκη

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης , Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ύποπτοι για τις επιθέσεις στη Βοστόνη σκόπευαν να επιτεθούν και στη Νέα Υόρκη.  «Πληροφορηθήκαμε από τον FBI ότι ο επιζών αδελφός Τσαρνάεφ αποκάλυψε ότι η Νέα Υόρκη ήταν στη λίστα των στόχων τους».  «Είχαν σκοπό να πυροδοτούσαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην πλατεία Times Square», πρόσθεσε.

Την πληροφορία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ετοίμαζαν χτύπημα και στη Νέα Υόρκη;

Η Νέα Υόρκη, ήταν ο επόμενος στόχος των δύο υπόπτων για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, αποκαλύπτουν οι αμερικανικές αρχές. Η πληροφορία φέρεται να προήλθε από την ανάκριση του νοσηλευόμενου κρατούμενου Τζοχάρ Τσαρνάεφ. «Είπε στο FBI ότι ο ίδιος και ο μεγαλύτερος αδερφός του είχαν σκοπό να οδηγήσουν μέχρι τη Νέα Υόρκη και να τοποθετήσουν εκρηκτικά στην Τάιμς Σκουέρ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Η Νέα Υόρκη ήταν ο επόμενος στόχος τους», είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Είχαν κατασκευάσει πολλές βόμβες και γνωρίζουμε ότι είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτήν την επίθεση», πρόσθεσε.

«Χθες το βράδυ ενημερωθήκαμε από το FBI ότι ο επιζών τους αποκάλυψε ότι ο επόμενος στόχος ήταν η Νέα Υόρκη. Φαίνεται ότι είπε στο FBI ότι ο ίδιος και ο αδελφός του σκόπευαν να έρθουν οδικώς στη Νέα Υόρκη και να πυροδοτήσουν άλλες βόμβες στην Τάιμς Σκουέρ», είπε ο δήμαρχος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή