«Δεν επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών στη Συρία» ο Νετανιάχου

Δηλώσεις του Τζον Κέρι από τις Βρυξέλλες
Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 19:57
UPD:20:01
EPA/MATTY STERN/US EMBASSY TEL AVIV/HANDOUT

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (αριστερά) είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Νετανιάχου την Τρίτη.

A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις υψηλόβαθμού στελέχους και αναλυτή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών περί χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Νετανιάχου την Τρίτη.

«Ο κ. Νετανιάχου δεν ήταν σε θέση να μου επιβεβαιώσει τη σχετική πληροφορία στη συζήτηση την οποία είχαμε», δήλωσε ο κ. Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα γεγονότα είναι συγκεχυμένα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ισραηλινός αξιωματικός καταγγέλλει χρήση χημικών στη Συρία

Χρήση του νευροπαραλυτικού αερίου Σαρίν, ενός ισχυρού χημικού όπλου από τις καθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία καταγγέλλει ανώτερος ισραηλινός αξιωματούχος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ ο ταξίαρχος Ιτάι Μπρουν τόνισε σε διάσκεψη ασφαλείας στο Τελ Αβίβ ότι υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν θύματα με αφρούς στο στόμα και συνεσταλμένες τις κόρες των ματιών. Το γεγονός σχολίασε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι από την έδρα του ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει ήδη προειδοποιήσει πάντως ότι ενδεχόμενη χρήση χημικών στη Συρία θα πυροδοτούσε παρέμβαση των ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές εξαπέλυσαν κατηγορίες εκατέρωθεν για τη χρήση χημικών όπλων.

Είχαν προηγηθεί τα σχόλια του ισραηλινού ταξίαρχου Ιτάι Μπρουν, στρατηγικού αναλυτή των υπηρεσιών πληροφοριών του Τελ Αβίβ, ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είχαν κάνει χρήση χημικών όπλων, πιθανότατα νευροπαραλυτικών αερίων, στη μάχη τους ενάντια στους αντάρτες.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή