Κόσμος
Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 19:57

«Δεν επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών στη Συρία» ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει δηλώσεις υψηλόβαθμού στελέχους των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών περί χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, δήλωσε ο Τζον Κέρι.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις υψηλόβαθμού στελέχους και αναλυτή των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών περί χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ στη Συρία.

Τη σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Νετανιάχου την Τρίτη.

«Ο κ. Νετανιάχου δεν ήταν σε θέση να μου επιβεβαιώσει τη σχετική πληροφορία στη συζήτηση την οποία είχαμε», δήλωσε ο κ. Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα γεγονότα είναι συγκεχυμένα.

Είχαν προηγηθεί τα σχόλια του ισραηλινού ταξίαρχου Ιτάι Μπρουν, στρατηγικού αναλυτή των υπηρεσιών πληροφοριών του Τελ Αβίβ, ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είχαν κάνει χρήση χημικών όπλων, πιθανότατα νευροπαραλυτικών αερίων, στη μάχη τους ενάντια στους αντάρτες.

Πηγή: Reuters