Π. Καμμένος: Οδηγούν στην απαξίωση την κυπριακή οικονομία

Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 15:53
UPD:15:56
Youtube/anexartitoiellines

Οι δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Ά. Κυπριανού

A- A A+

Πυρά κατά των «οικονομικών δολοφόνων» που επιχειρούν την «απαξίωση της υγιούς κυπριακής οικονομίας» εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.

«Πριν από τρία χρόνια ακριβώς, από το Καστελόριζο, ο τότε πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ενέταξε την Ελλάδα και επισήμως - γιατί το είχε πράξει ανεπισήμως - στο Μηχανισμό Στήριξης και στη μέγγενη του ΔΝΤ. Σήμερα βλέπουμε την εξέλιξη του δράματος αυτού, με τους ίδιους οικονομικούς δολοφόνους και τους ντόπιους συνεργούς να εξελίσσεται στην Κύπρο», παρατήρησε ο κ. Καμμένος.

Δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον κ. Κυπριανού «για τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποίησαν και Έλληνες, προκειμένου η Κύπρος να μπει σε αυτό το σύστημα και τα πέντε δισ. ευρώ των ελληνικών ομολόγων, τα οποία αποκλείστηκαν, με ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων και στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, από την ανακεφαλαιοποίηση».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ακόμη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι «δίπλα στο ΑΚΕΛ», προκειμένου να δοθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πρόσθεσε τέλος ότι ο ελληνισμός τόσο στην μητροπολιτική Ελλάδα, όσο και ο κυπριακός ελληνισμός «θα πρέπει να είναι ενωμένος όχι για να παραδώσει τις χώρες μας, όχι για να παραδώσει τους λαούς μας, αλλά για να απελευθερώσει τις πατρίδες μας, να αποφύγει την εξαθλίωση και την παράδοση στους οικονομικούς δολοφόνους».

Από την πλευρά του, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι οι αποφάσεις που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αφήνουν περιθώρια ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και γι’ αυτό, όπως είπε, θα πρέπει να αναζητηθεί μια εναλλακτική επιλογή.

«Θεωρούμε ότι οι πολιτικές οι οποίες καθορίζονται από τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιέξοδες, καταδικάζουν τις χώρες και τους λαούς σε συνθήκες πολύ αρνητικές, και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και σε αυτό λοιπόν είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή