Έτοιμες για τους ημιτελικούς, Μπάγερν και Ντόρτμουντ

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 18:40
UPD:21:47
EPA/JONAS GUETTLER

Με ένα γκολ στο πρώτο λεπτό από το Ρόις κι άλλο ένα στο 87ο λεπτό από το Λεβαντόφσκι (δεύτερος από αριστερά), η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε το «τρίποντο» επί της Μάιντς.

A- A A+

Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ προχώρησαν με νίκες στην 30η αγωνιστική της μπουντεσλίγκα κι απέδειξαν ότι είναι πανέτοιμες για τους πρώτους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Βαυαροί, που έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα εδώ και δύο αγωνιστικές, διέλυσαν 6-1 εκτός έδρας το Ανόβερο, με τους Πιζάρο και Γκόμεζ να πετυχαίνουν από δύο τέρματα, ενώ σκόραρε και ο Ριμπερί, αλλά και ο Στιντλ με αυτογκόλ. 

Όσον αφορά τη Μπορούσια, ένα γκολ στο 1ο λεπτό από το Ρόις κι άλλο ένα στο 87΄ από το Λεβαντόφσκι, της χάρισαν το «τρίποντο» επί της Μάιντς.

«Περίπατο» έκανε η Λεβερκούζεν επί της Χοφενχάιμ και με το επιβλητικό 5-0 οι «ασπιρίνες» έχουν πάντα τον πρώτο λόγο για να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Από δύο γκολ πέτυχανμ οι Κίσλινγκ και Σούρλε, ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Ράιναρντς στο 79΄.

Δυνατά στο κυνήτι της 4ης θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μπήκε η Αΐντραχτ Φρανκφούρτης, που με το γκολ του Ρους στο 41΄ έκαμψε την αντίσταση της Σάλκε.

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ των δύο τερμάτων τον Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ, το Αμβούργο νίκησε 2-1 τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, με την οποία αγωνίστηκε για 86 λεπτά ο Στέλιος Μαλεζάς. Στο 34΄ ο Σαχίν μείωσε για τους φιλοξενούμενους.

Μεγάλη νίκη επί της Βέρντερ στη Βρέμη πέτυχε η Βόλφσμπουργκ με 3-0, χάρη στα τέρματα των Αρνολντ, Όλιτς στο πρώτο μέρος και Ντιέγκο (πέναλτι 67΄).
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις