«Πειρατές κατά λάθος»

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 17:30
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Παρά τις ενημερωτικές καμπάνιες των εταιρειών κατά της πειρατείας, είναι πολλοί οι χρήστες του Ίντερνετ που δηλώνουν ότι επιδίδονται σε αυτήν άθελά τους, σύμφωνα με ανεξάρτητη μελέτη της βρετανικής νομικής φίρμας Wiggin.

Σύμφωνα με τον Guardian, στην εν λόγω online έρευνα συμμετείχαν 2.500 άτομα, εκ των οποίων το 44% δήλωσε ότι νόμιζε ότι ήταν νόμιμο να ανεβάζουν υλικό που έχει παραχθεί για εμπορικούς σκοπούς σε ιστοσελίδες διαμοιρασμού αρχείων, ή ότι δεν γνώριζαν εάν επρόκειτο για νόμιμη ή παράνομη δραστηριότητα.

Πάνω από το 1/3 (35%) δήλωσε ότι θεωρεί νόμιμη δραστηριότητα την αντιγραφή μίας ταινίας ή τηλεοπτικής σειράς υπό τη μορφή αρχείου από έναν φίλο, ή ότι δεν ξέρει εάν αυτό είναι νόμιμο ή όχι.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες, ωστόσο, φάνηκαν να συμφωνούν στο ότι η προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας είναι σημαντικό θέμα, και ότι η παραβίασή της πρέπει να αντιμετωπίζεται: το 68% δήλωσε πως θεωρεί απαραίτητα να προστατευθεί η βιομηχανία από την πειρατεία, ποσοστό που παρουσιάζεται αυξημένο σε σχέση με το 2010, που ήταν 55%. Παρόλα αυτά, τα 2/3 των συμμετεχόντων, παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν τακτικά μηχανές αναζήτησης για την εύρεση παράνομου υλικού.

Προτεινόμενα για εσάς