Βοστόνη: «Σφίγγα» οι εισαγγελείς για τις ποινικές διώξεις κατά Τσαρνάεφ

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 06:37
UPD:09:43
Reuters/LUCAS JACKSON

Αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από το σπίτι στην οδό Φράνκλιν 67, μετά τη σύλληψη του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ, του δεύτερου υπόπτου για την βομβιστική επίθεση της περασμένης Δευτέρας στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.Ο τσετσενικής καταγωγής Τσαρνάεφ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του από τις αρχεές.

A- A A+

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βοστόνη αρνήθηκαν να δηλώσουν εάν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του 19χρονου Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ενώ όπως διευκρίνισαν, δεν σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την βομβιστική επίθεση της περασμένης Δευτέρας στο Μαραθώνιο της πόλης.

REUTERS

Υπενθυμίζει ότι ο τσετσενικής καταγωγής Τσαρνάεφ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο μετά τη σύλληψή του ως υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. 

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Άρχισε η ανάκριση του ύποπτου για την επίθεση στη Βοστόνη

Ξύπνησε, δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά απαντά στις ερωτήσεις των στελεχών του FBI γράφοντας. Αυτό ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τον 19χρονο Ντζοχάρ Τσαρνάεβ, τον ύποπτο της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη, που νοσηλεύεται τραυματισμένος, μετά την επεισοδιακή σύλληψή του. Στις Ηνωμένες Πολιτείες πάντως άνοιξε ήδη η συζήτηση για τις κατηγορίες που απαγγελθούν εναντίον του Τσαρνάεβ. Υπάρχουν ακόμη και φωνές που κάνουν λόγο για κατηγορητήριο, το οποίο επισείει τη θανατική ποινή. Το ζήτημα είναι ότι η πολιτεία της Μασσαχουσέτης έχει καταργήσει τη θανατική ποινή.

Οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το 19χρονος και ο 26χρονος αδελφός του Τάμερλαν, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς, να είχαν βοήθεια από τρίτους, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί τίποτα συγκεκριμένο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή