MotoGP: Χειρουργική ακρίβεια από τον Μαρκέζ

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 09:00
UPD:17:31
EPA/PAUL BUCK

Υποψηφιότητα για την πρώτη του νίκη στο MotoGP έβαλε ο Μαρκ Μαρκέζ.

A- A A+

Η πρώτη θέση στο γκριντ για τον αυριανό αγώνα στο Οστιν είμαι μάλλον κάτι το φυσιολογικό για τον Μαρκ Μαρκέζ. Με μοναδική εξαίρεση την τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ο «ρούκι» της Repsol Honda υπερίσχυσε όλων των υπόλοιπων το διήμερο στην αμερικανική πίστα. Φαίνεται πως η πρώτη επαφή που είχε έναν μήνα πριν στις δοκιμές, τον ωφέλησαν.

Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Μαρκέζ ήταν καταιγιστικός και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν. Χωρίς να αλλάξει ελαστικό σημείωσε χρόνο 2:03.021, που δεν μπορούσε να συναγωνιστεί κανένας. Πρώτη λοιπόν πολ ποζίσιον για τον νεαρό αναβάτη στα «μεγάλα σαλόνια», μόλις στον δεύτερο του GP. Με την επίδοσή του αυτή έγινε ο νεαρότερος poleman στα MotoGP, ξεπερνώντας τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητής Φρέντι Σπένσερ.

Πίσω από τον εντυπωσιακό Μαρκέζ, τερμάτισε ο teammate του Ντάνι Πεντρόζα κάνοντας το πρώτο φετινό 1-2 για την Repsol Honda. Ο Ισπανός ήταν μεθοδικός και με μία πολύ καλή εμφάνιση στο τέλος, έμεινε 2,5 δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω από τον συμπατριώτη του.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης και την τρίτη θέση θα βρίσκεται ο Χόρχε Λορένθο. Ο αναβάτης της Yamaha δεν υπολόγισε καλά το χρόνο στο τέλος της διαδικασίας με αποτελέσμα να καθυστερήσει να βγει στην πίστα. Ετσι, δεν μπόρεσε να παλέψει για την πρώτη θέση και αρκέστηκε στην τρίτη. Αποτέλεσμα που είναι θετικό καθώς παραπονιούνταν αυτές τις δύο ημέρες για τη μοτοσικλέτα του και την πρόσφυση.

Για μία ακόμη φορά ο Καλ Κρούτσλοου απέδειξε ότι είναι γρήγορος. Ο Βρετανός ανέβηκε τέταρτος στις κατατακτήριες παρά το γεγονός ότι δεν έχει ξαναβρεθεί στην αμερικανική πίστα. Η ομάδα της Monster Yamaha Tech 3 δεν είχε συμμετάσχει στις δοκιμές πριν από περίπου έναν μήνα. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί και το ατυχές περιστατικό με τη φωτιά στο γκαράζ της ομάδας, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η επίδοση του Κρούτσλοου είναι αξιολόγη.

Το πλεονέκτημα της γνωριμίας με την πίστα πριν ένα μήνα φαίνεται πως δεν εκμεταλλεύτηκε ο Στέφαν Μπραντλ που έμεινε πίσω από τον Βρετανό. Ο Γερμανός θα έχει πίσω την Ducati του Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Ο «Dovi» συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις με την Desmosedici. Στο Οστιν τα πήγε περίφημα αν αναλογιστεί κανείς ότι «πάτησε» την πίστα για πρώτη φορά. Δεν ισχύει το ίδιο για τον teammate του Νίκι Χέιντεν που έμεινε πολύ πίσω, μόλις δέκατος.

Τον έβδομο χρόνο στις κατατακτήριες πέτυχε ο Αλβάρο Μπαουτίστα ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν τα πήγε όπως ήθελε και θα ξεκινήσει τον αγώνα όγδοος.

Εντυπωσιακός ήταν ο Αλειξ Εσπαργκάρο που είναι ένατος, την υψηλότερη θέση για CRT μοτοσικλέτα. Ο αναβάτης της Power Electronics Aspar έτρεξε και στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων πετώντας έξω τον Αντρέα Ιανόνε. Ακολουθούσαν οι Μπράντλεϊ Σμιθ και Μπεν Σπις.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων συγκρούστηκαν οι Κάρελ Αμπραχαμ και Μπράιν Στάρινγκ. Ο τσέχος αναβάτης τραυματίστηκε στην αριστερή κλείδα, μπήκε στο χειρουργείο και θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στη Χερέθ.

 Ο αγώνας ξεκινά αύριο στις δέκα το βράδυ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις