«Πολυβόλο» η Βαλένθια

Κυριακή, 21 Απριλίου 2013 01:05
UPD:20:31
EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

Ο Αργεντινός επιθετικός της Βαλένθια Εβερ Μπανέγκα σε φάση μπροστά από την εστία της Μάλαγα

A- A A+

Η Βαλένθια διέλυσε με 5-1 τη Μάλαγα στο πιο σημαντικό ματς του «πρώτου πιάτου» της 33ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος κι έμεινε «ζωντανή» στη μάχη της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο οδυνηρός, όπως εξελίχθηκε, αποκλεισμός των Ανδαλουσιάνων από τη Ντόρτμουντ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται αξεπέραστος, καθώς δεν είναι μόνο ότι γνώρισαν μία «βαριά» ήττα, αλλά κυρίως διότι φαίνεται να μένουν από δυνάμεις και να μην προλαβαίνουν το τρένο για την επόμενη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το ματς τελείωσε μέσα σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος (25΄-31΄), διάστημα στο οποίο η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε πέτυχε 4 γκολ, με τους Παρέχο, Σολδάδο (2) και Κανάλες. Ο Μπαπτίστα μείωσε στο 45΄, αλλά ο Μπανέγκα στο 56΄ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των «νυχτερίδων».

Με το μυαλό στους πρώτους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης εβδομάδας, με Μπάγερν και Ντόρτμουντ, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησαν με 1-0 της Λεβάντε και 3-1 της Μπέτις αντίστοιχα. Χωρίς το Μέσι οι Καταλανοί δυσκολεύτηκαν, αλλά πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Φάμπρεγας στο 84΄, ενώ ο Οζίλ με 2 γκολ κι ένα ο Μπενζεμά, δεν επέτρεψαν στη Μπέτις να κάνει όνειρα θετικού αποτελέσματος στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ο Μολίνα στο 73΄ με πέναλτι είχε μειώσει προσωρινά για τους Ανδαλουσιάνους.

Οι αναμετρήσεις, Μαγιόρκα-Ράγιο Βαγεκάνο και Γρανάδα-Βαγιαδολίδ δεν ανέδειξαν νικητή. Αμφότερες τελείωσαν ισόπαλες με σκορ 1-1, με τους γηπεδούχους να παραμένουν σε τροχιά υποβιβασμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις