MotoGP: Και πάλι ο Μαρκέζ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 23:55
UPD:20/04/2013 11:53
REPSOL HONDA/ANDREW NORTHCOTT

Πιο γρήγορος από το πρωί ήταν το απόγευμα ο νεαρός Ισπανός.

A- A A+

«Δύο στα δύο» για τον Μαρκ Μαρκέζ που κυριάρχησε και στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Οστιν. Ο νεαρός Ισπανός σφράγισε τη σημερινή ημέρα, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση το απόγευμα. Ο χρόνος του 2:05.047 με τη μαλακότερη γόμα της Bridgestone, ήταν βελτιωμένος σε σχέση με το πρωί.

Μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον «ρούκι» της Repsol Honda στα «μεγάλα σαλόνια» ήταν ο Ντάνι Πεντρόζα, κάνοντας το 1-2 για την εργοστασιακή ομάδα. Ο Ισπανός παρουσίασε σαφώς καλύτερη εικόνα από το πρωί κι έδειξε ότι μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη φετινή του νίκη.

Η κυριαρχία της Honda στο Οστιν ολοκληρώθηκε με μία ακόμη θέση, την τρίτη στην γενική κατάταξη. Αυτή ανήκει στον Στέφαν Μπραντλ με την LCR Honda, ο οποίος πέτυχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των «δορυφορικών» ομάδων. Ο Γερμανός ήταν αρκετά καλός το απόγευμα ενώ για κάποια στιγμή είχε την πρωτοπορία. Μία θέση που όμως δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί.

EPA/PAUL BUCK

Οπως το πρωί έτσι και το απόγευμα ο Χόρχε Λορένθο ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της Yamaha.

H Yamaha έμεινε πιο πίσω στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, καταλαμβάνοντας τις τρεις επόμενες θέσεις. Ο Χόρχε Λορένθο ήταν τέταρτος με τους Βαλεντίνο Ρόσι και Καλ Κρούτσλοου να ακολουθούν.

Η Ducati δεν ήταν τόσο δυναμική όσο το πρωί. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα του, αναγκάστηκε να την αφήσει στην πίστα, να γυρίσει με τα πόδια στο γκαράζ της ιταλικής ομάδας και να πάρει τη δεύτερη Desmosedici. Παρά την ατυχία του κατάφερε να βρει ρυθμό και να σημειώσει την έβδομη καλύτερη επίδοση της ημέρας. Ο teammate του Νίκι Χέιντεν έμεινε πιο πίσω, μόλις ένατος. Ανάμεσά τους τερμάτισε μία Honda, αυτή της GO&FUN με τον Αλβάρο Αλβάρο Μπαουτίστα ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε η «δορυφορική» Ducati της Pramac με τον Μπεν Σπις στη σέλα της.

Στη μάχη των CRT, μπορεί ο Γιόνι Ερνάντεθ να συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αλλά ο συνήθης ύποπτος ‘Αλειξ Εσπαργκάρο ανέκαμψε και «έριξε» τον κολομβιανό αναβάτη στη δωδέκατη θέση, καταλαμβάνοντας εκείνος την ενδέκατη. Πτώση είχε ο teammate του Ράντι ντε Πουνιέ χωρίς να τραυματιστεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις