MotoGP: «Ελαμψε» ο Μαρκέζ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 13:53
UPD:21:58
REPSOL HONDA/ANDREW NORTHCOTT
A- A A+

Η πίστα του Οστιν είναι καινούργια για τους αναβάτες και τις ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP. Στην πρώτη τους επίσημη επαφή με αυτή, ο Μαρκ Μαρκέζ ήταν ο ταχύτερος όλων κατά την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών επί αμερικανικού εδάφους.

Ο νεαρός πιλότος της Repsol Honda φαίνεται ότι θυμόταν καλά το Οστιν από την πρώτη του επαφή περίπου ένα μήνα πριν, όταν μερικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη νέα, αμερικανική πίστα. Και τότε ο «ρούκι» της κατηγορίας είχε καταφέρει να είναι ο ταχύτερος όλων, δείχνοντας ότι τελικά ίσως να έχει πάρει τον... αέρα του Οστιν.

Κρίνεται πάντως λογικό κάποιος από τους αναβάτες που βρίσκονταν εκεί πριν από περίπου έναν μήνα, να πρωταγωνιστήσει το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο. Ο Μαρκέζ σήμερα δε φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ανέβηκε από νωρίς στην κορυφή και με τα μαλακά ελαστικά της Bridgestone σημείωσε χρόνο 2:08.756, επίδοση που ήταν η καλύτερη.

Ο μόνος που μπόρεσε να τον συναγωνιστεί σχεδόν στα ίσια ήταν ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος έμεινε πίσω του μόλις 0,250 δευτερόλεπτα.

Μετά από εκεί το χάος καθώς οι χρόνοι των υπολοίπων πιλότων είναι αρκετά κατώτεροι των δύο πρώτων. Στην τρίτη θέση έμεινε ο Ντάνι Πεντρόζα με τη δεύτερη Repsol Honda κάνοντας το 1-3 για την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια. Ο Ισπανός όμως έμεινε πολύ πίσω σε χρόνο από τον teammate του.

Η έκπληξη ήρθε από την Ducati που είδε τους Ντοβιτσιόζο και Χέιντεν να σημειώνουν την τέταρτη και πέμπτη, αντίστοιχα, καλύτερη επίδοση. Και λέμε έκπληξη καθώς η ιταλική ομάδα και δη ο «Ντόβι» δεν είχαν ταξιδέψει πριν από έναν μήνα στο Οστιν για δοκιμές, επομένως η πίστα τους ήταν άγνωστη. Μοναδική εξαίρεση ο Νίκι Χέιντεν, ο οποίος ως «ντόπιος» είχε πάρει μια πρώτη γεύση του Οστιν πριν από λίγο καιρό. Στη σημερινή εμφάνιση του Ντοβιτσιόζο, παρά τη χαμηλή θερμοκρασία το πρωί, μάλλον συνετέλεσε θετικά η χρήση του μικρότερου φέρινγκ, λύση που είχε δοκιμάσει ο Χέιντεν.

Πίσω από τις δύο εργοστασιακές Ducati έμεινε ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο ακολούθησε ο Αλβάρο Μπαουτίστα, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση για πιλότο «δορυφορικής» ομάδας.  Παρά τη φωτιά χθες, ο Καλ Κρούτσλοου έτρεξε σήμερα, μένοντας όγδοος, έχοντας πίσω του τον Στέφαν Μπραντλ ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο «ντόπιος» Μπεν Σπις που γνωρίζει την πίστα. Στις CRT πολύ καλά τα πήγε ο Γιόνι Ερνάντεθ, μένοντας 11ος γενικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οστιν θα πραγματοποιήσει ντεμπούτο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Για την ιστορία, είναι η τρίτη αμερικανική πίστα στο φετινό καλεντάρι της FIM που θα φιλοξενήσει αγώνα του θεσμού, μετά τις Ιντιανάπολις και Λαγκούνα Σέκα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις