Το παιδί μετράει ξανά τα άστρα

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 15:37
UPD:15:41
A- A A+

Ο μικρός Μέλιος κοιτάζει για μία ακόμα φορά τον ουρανό, μετρώντας τα άστρα και τα όνειρά του και - με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή - φτάνει σε εκείνη τη μεγάλη πολιτεία, που του χαρίζει τη γνώση και την ελπίδα.

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του σπουδαίου πεζογράφου Μενέλαου Λουντέμη, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», ζωντανεύει ξανά μετά τις επιτυχημένες του παραστάσεις στην Αθήνα και την Κύπρο, επιστρέφοντας με νέα σύνθεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα.

Εκφράζοντας το παιδικό όνειρο, τη χαρά  και τον αγώνα για μόρφωση, η αγαπημένη αυτή ιστορία γίνεται μουσική παράσταση, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Ισμίνης Σακελλαροπούλου και τους Κώστα Βουτσά και Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά  ο Γιάννης Πλούταρχος. Η παράσταση θα πραγματοποιήσει μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Το πιο μεγάλο του όνειρο

Πήχτωσε το βράδυ. Λιγόστεψε κι ο αχός απ’ τα κυπαρίσσια. Ανάψανε οι λαμπάδες του ουρανού. Όλα ήταν γάλα, γάλα, λουλάκι και σπίθες. Το ποτάμι μουρμούριζε μες στον ύπνο του κρυφά παραμιλητά. Το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε, ολόκληρο το βράδυ. Έγραφε το πιο πικρό, το πιο μεγάλο του παραμύθι. Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν παρηγορημένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ’ άστρα. Να τα μετρήσει όλα, σιγά σιγά, ένα ένα, όλα. Και τα βρήκε σωστά…

Κι έφτασε στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου. Ποτέ πριν δεν είχε πάει σε σχολείο. Και τώρα το Γυμνάσιο φάνταζε στην καρδιά του σαν το ωραιότερο του κόσμου μέρος. Γράμματα θα μάθαινε εκεί, γράμματα σπουδαία. Και η ελπίδα για μια ζωή, διαφορετική από αυτή που ως τώρα ζούσε το μικρό ορφανό αγόρι, αρχίζει να αχνοφαίνεται με τις εξετάσεις,  την πρώτη μέρα στο σχολείο. Και εκεί, θα γνωρίσει την αγάπη, την κοινωνική αδικία, το μίσος και τη φιλία.

Από αριστερά: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Κώστας Βουτσάς και Γιάννης Πλούταρχος.

Ταυτότητα παράστασης

Θεατρική διασκευή - στίχοι: Μαίρη Βούκανου, σκηνοθεσία: Ισμήνη Σακελλαροπούλου, μουσική: Γιώργος Βούκανος, παραγωγή: Άκης Ευαγγέλου. Διανομή: Κώστας Βουτσάς, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λαμπρινή Καρδαρά, Κώστας Λάσκος, Κωστής Ρασιδάκης, Θάνος Χρόνης, Αλίκη Κατσαβού, Άντα Αθανασοπούλου, Κατερίνα Κρασσά, Σωτήρης Δούβρης, Νικόλας Βαρθακούρης, Νίκος Φιλημέγκας, ομάδα μαθητών και αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει επί σκηνής ο Γιάννης Πλούταρχος, Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου, διδασκαλία: Γιολάντα Μπαξεβανίδου, διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», Βασιλίσσης  Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι - Αθήνα, τηλ.: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: 55, 45, 35, 20, 12 (μαθητικό - φοιτητικό) ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Μεγάρου, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: www.megaron.gr.

Προτεινόμενα για εσάς