Σύλληψη υπόπτου για την επιστολή στον Ομπάμα

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 06:04
UPD:12:21
REUTERS
A- A A+

Συνελήφθη ένας ύποπτος από το Μισισιπή για την επιστολή που εστάλη στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και η οποία περιείχε τη δηλητηριώδη ουσία ρικίνη, όπως ανακοίνωσε το FBI.

Πρόκειται για τον Πολ Κέβιν Κέρτις, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στην πόλη Κόρινθο, του Μισισιπή.

Σύμφωνα με το FBI , ο Κέρτις «πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τις αποστολές τριών επιστολών μέσω των αμερικανικών ταχυδρομείων που περιείχαν τη θανατηφόρο ρικίνη».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Σύλληψη υπόπτου για τις επιστολές - δηλητήριο

Οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου από το Μισισσιπή για την επιστολή με την υπερτοξική ουσία ρικίνη, που είχε σταλεί στον Μπαράκ Ομπάμα. Οι επιστολές προς τον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ είχαν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί, με ημερομηνία 8 Απριλίου. Οι αρχές έχουν εκκενώσει τμήματα σε κτήρια γραφείων της Γερουσίας. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες στην επίσημη αλληλογραφία. Το FBI εκτιμά ότι δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις επιστολές και τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Εκτός από το Λευκό οίκο, οι αμερικανικές αρχές είχαν εντοπίσει δύο ακόμη επιστολές με τελικούς αποδέκτες το ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Μισισιπή, Ρότζερ Γουίκερ,  και έναν επίσημο του τομέα δικαιοσύνης της ίδιας πολιτείας, ανέφερε το FBI σε ανακοίνωση του.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Εuronews: Εντοπίστηκε υποπτος φάκελος με αποδέκτη τον Ομπάμα

Φάκελο με «ύποπτη ουσία» εντόπισε η ασφάλεια του Λευκού Οίκου. Αποδέκτης ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή έφθασε στον Λευκό Οίκο την Τρίτη. Ο φάκελος εξετάζεται από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ίδια μέρα, ανιχνεύθηκε στο Καπιτώλιο επιστολή εμποτισμένη με τη θανατηφόρα ουσία ρικίνη, που είχε αποδέκτη τον ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Μισσισιπή Ρότζερ Ουίκερ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι αρχές εξετάζουν έναν ύποπτο για την υπόθεση. 'Oπως έγινε γνωστό, το FBI δεν συνδέει τις επιστολές με το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βοστώνη. Το σύστημα ασφαλείας για την αλληλογραφία στο Λευκό Οίκο ανίχνευσε δείγματα ρικίνης στην επιστολή. Τα τελικά αποτελέσματα των ερευνών που θα αποσαφηνίσουν το ύποπτο περιεχόμενο του φακέλου,αναμένονται εντός των επόμενων 24ώρων.

Η επιστολή προς τον αμερικανό πρόεδρο αλλά και αυτή που εστάλη προς τον  κ. Γουίκερ, και εμπεριείχαν τη θανατηφόρο ρικίνη, έφεραν τα αρχικά «KC», σύμφωνα με επίσημο δελτίο του FBI.

Και οι δυο επιστολές φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου από το Μέμφις του Τενεσί και έχουν ημερομηνία αποστολής την 8η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσε το FBI η περιοχή από όπου ταχυδρομήθηκαν οι επιστολές, θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει ορισμένες γειτονικές περιοχές του βόρειου Μισισιπή, την πολιτεία απ΄ όπου προέρχεται ο γερουσιαστής Γουίκερ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή