Κατά προτεραιότητα έρευνα για τα γεγονότα στη Μανωλάδα

Αντ. Ρουπακιώτης: Βάρβαρη και απάνθρωπη επίθεση
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 17:50
UPD:20:29
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης διαμήνυσε ότι η πολιτεία «θα επιβάλει την τήρηση της νομιμότητας και θα δώσει άμεση απάντηση στην εγκληματική αυτή ενέργεια».

A- A A+

Την κατά προτεραιότητα διερεύνηση της χθεσινής επίθεσης κατά αλλοδαπών εργατών στη Μανωλάδα Ηλείας και την απόδοση ευθυνών για την υπόθεση ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Η βάρβαρη και απάνθρωπη ένοπλη επίθεση ελλήνων εργοδοτών κατά εργαζομένων μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας ανασύρει απεχθείς εικόνες ενός δουλεμπορικού νότου που στη χώρας μας δεν έχουν καμία θέση», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Εξέφρασε παράλληλα τον «αποτροπιασμό και τη βαθιά του ανησυχία» για το φαινόμενο αυτό και διαμήνυσε ότι η πολιτεία «θα επιβάλει την τήρηση της νομιμότητας και θα δώσει άμεση απάντηση στην εγκληματική αυτή ενέργεια».

Ωστόσο, πρόσθεσε, «και η κοινωνία πρέπει να αποδοκιμάσει παρόμοιες συμπεριφορές, αλλά και όποιες πολιτικές δυνάμεις τις στηρίζουν».

Στην Ηλεία την Παρασκευή ο Ν. Δένδιας

 

Νωρίς το βράδυ έγινε γνωστό πως ο υπουργός Δημοσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή στις 8 το πρωί το αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες σχετικά με την αιματηρή επίθεση.

Τον υπουργό θα συνοδεύουν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γιάννης Δικόπουλος και οι διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

YOUTUBE/ELLINIKIASTYNOMIA
ΕΛΑΣ: Δηλώσεις για τον τραυματισμό αλλοδαπών στη Μανωλάδα και τη σύλληψη καταζητούμενου

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με το περιστατικό τραυματισμού αλλοδαπών στη Μανωλάδα Ηλείας και τη σύλληψη καταζητούμενου υπηκόου FYROM, για διάπραξη μεγάλου αριθμού ληστειών

Το αστυνομικό τμήμα Βάρδας διενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση.

ΔΣΑ: Απερίφραστη καταδίκη

Την απερίφραστη καταδίκη του αλλά και την έντονη ανησυχία του για φαινόμενα, όπως το «πρωτοφανές περιστατικό στη Μανωλάδα» εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΑΚΗΣ & ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑ

Αλλοδαπός εργάτης υποδεικνύει το σημείο συμπλοκής και τραυματισμού των 28 αλλοδαπών εργατών.

«Απέναντι σε τέτοια γεγονότα, που συνέβαιναν σε προηγούμενους αιώνες και σε άλλες ηπείρους και τα οποία παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, έχουμε καθήκον να εκφράσουμε όχι μόνο τον αποτροπιασμό μας αλλά και την αποφασιστικότητά μας να περιφρουρήσουμε το συνταγματικό μας πολιτισμό και τις θεμελιώδεις δημοκρατικές και δικαιοκρατικές αρχές και αξίες που διέπουν την ελληνική κοινωνία και, εν γένει, το σύγχρονο κόσμο», επισήμανε ο ΔΣΑ.

YOUTUBE/ILIALIVE

Κάλεσε τέλος τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας και ολόκληρο τον ελληνικό λαό «σε διαρκή επαγρύπνηση», ζητώντας να μην υπάρχει «καμία ανοχή απέναντι στη βία και το ρατσισμό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή