Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι πυροβολισμοί κατά αλλοδαπών εργατών

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 11:37
UPD:12:22
EUROKINISSI

Τραυματίες εργάτες στο Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχονται τις πρώτες βοήθειες μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

A- A A+

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση των πυροβολισμών στη Μανωλάδα της Ηλείας με στόχο δεκάδες αλλοδαπούς εργάτες σε καλλιέργεια φράουλας, οι οποίοι ζητούσαν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών από τον εργοδότη τους.

Την είδηση φιλοξενεί στη διαδικτυακή του τοποθεσία το βρετανικό δίκτυο BBC, το οποίο παρατηρεί ότι «οι συμπλοκές σημειώθηκαν σε μία περιοχή που έχει πληγεί από πυρκαγιές». Όπως αναφέρει, επίσης, πρόσφατα απασχόλησαν την κοινή γνώμη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα θερμοκήπια της φράουλας.

YOUTUBE/ILIALIVE

Οι εργάτες αμείβονται με λιγότερα χρήματα από τον κατώτατο μισθό, ζουν σε παράγκες και αναγκάζονται να δίνουν περισσότερα από τα μισά χρήματα που κερδίζουν σε ενοίκιο στους εργοδότες τους, σημειώνει το βρετανικό δίκτυο.

Εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, την είδηση σχολιάζουν, επίσης, το Euobserver και το The Muslims News στη Βρετανία. Σχετική αναφορά κάνει και το ρωσικό δίκτυο The voice of Russia.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το τραγικό περιστατικό φιλοξενείται στον ιστότοπο της International Herald Tribune και στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ενώ σχετική αναφορά κάνει και το δίκτυο The Huffington Post.

YOUTUBE/ILIALIVE
ilialive.gr: Μακελειό στη Βουπρασία (2)

Μαρτυρία αλλοδαπού εργάτη που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους επιστάτες και δέχθηκε και αυτός πυροβολισμός.

Η είδηση έχει φτάσει, επίσης, στην Αυστραλία, με δημοσίευμα στον ιστότοπο της η The Sydney Morning Herald.

Επίσης, το περιστατικό στη Μανολάδα σχολιάζεται στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, καθώς και στο ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο New Delhi Television.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή