Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του Μουσάραφ

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 10:27
UPD:10:49
REUTERS/FAISAL MAHMOOD

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ (αριστερά) αποχωρεί απο το Ανώτατο Δικαστήριο στο Πακιστάν, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του. Ο κ. Μουσάραφ επέστρεψε τον περασμένο μήνα στο Πακιστάν έπειτα από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας ελπίζοντας ότι θα ηγηθεί του κόμματός του, της Μουσουλμανικής Ενωσης Ολου του Πακιστάν στις εκλογές του ερχόμενου μήνα.

A- A A+

Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του πρώην προέδρου, Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο Πακιστάν από αυτοεξορία ελπίζοντας ότι θα τού επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Το δικαστήριο εξέταζε αίτηση του κ. Μουσάραφ για να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πακιστάν: To δικαστήριο διέταξε την σύλληψη του Μουσάραφ

Την σύλληψη του πρώην Προέδρου του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα από την αυτοεξορία του, διέταξε το Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ. Εναντίον του εκκρεμεί σειρά δικαστικών διώξεων, τις οποίες ο ίδιος χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενες. Ο Περβέζ Μουσάραφ ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν τον συνέλαβε και ο ίδιος αποχώρησε, συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακες του.

Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης.

Η αστυνομία δεν τον συνέλαβε και ο ίδιος αποχώρησε από το δικαστήριο συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του. Έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση για τη σημερινή απόφαση.

REUTERS

Ο κ. Μουσάραφ επέστρεψε τον περασμένο μήνα στο Πακιστάν έπειτα από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας ελπίζοντας ότι θα ηγηθεί του κόμματός του, της Μουσουλμανικής Ενωσης Ολου του Πακιστάν στις εκλογές του ερχόμενου μήνα.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε και για την τέταρτη εκλογική περιφέρεια όπου επιχείρησε να θέσει υποψηφιότητα. Η ομάδα των συνηγόρων του σχεδιάζει να καταθέσει έφεση κατά της απόρριψης της υποψηφιότητάς του.

Εναντίον του εκκρεμεί σειρά δικαστικών διώξεων και έχει απορρίψει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ως αβάσιμες και πολιτικά κινούμενες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή