Πακιστάν: Επέστρεψε ο Μουσάραφ μετά από τέσσερα χρόνια εξορίας

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 09:12
UPD:10:38
REUTERS/AKHTAR SOOMRO
A- A A+

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ στη χώρα του, μετά από τέσσερα χρόνια εξορίας, προσγειώθηκε σήμερα στο Καράτσι, δήλωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος επέβαινε στην ίδια πτήση.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πακιστάν: Eπέστρεψε ο αυτοεξόριστος Μουσάραφ

Στο Πακιστάν επέστρεψε ο αυτοεξόριστος τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πρώην Πρόεδρος της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις προγραμματισμένες εκλογές της 11 Μαίου. Ο Μουσάραφ που ζούσε στο Λονδίνο και το Ντουμπάι, έφτασε αεροπορικώς στο Καράτσι, όπου τον υποδέχθηκαν 1000 περίπου οπαδοί του. Ο ίδιος είπε " Κάποιο προσπάθησαν να με φοβήσουν για να μη έρθω, εγώ φοβάμαι μόνο τον Αλλάχ, κανέναν άλλο."

Ο Μουσάραφ είχε αναχωρήσει νωρίτερα σήμερα από το Ντουμπάι και προσγειώθηκε στο Καράτσι στις 13:00 τοπική ώρα. Στις 17:00 τοπική ώρα θα έχει συνάντηση με οπαδούς του στο αεροδρόμιο του Καράτσι.

REUTERS

Επί της προεδρίας του έγιναν τρεις απόπειρες δολοφονίας του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζούσε αυτοεξόριστος στο Λονδίνο και το Ντουμπάι.

Ο Μουσάραφ, ο οποίος ήταν στην εξουσία από το 1999 μέχρι το 2008, θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

Οι ταλιμπάν απείλησαν χθες να σκοτώσουν τον πρώην πρόεδρο εάν επιστρέψει στο Πακιστάν.

REUTERS

Σε βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα εμφανίζεται ο Αντνάν Ρασίντ, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε προηγούμενη απόπειρα δολοφονίας του Μουσάραφ να δηλώνει: «Οι μουτζαχεντίν του Ισλάμ έχουν συγκροτήσει ειδική ομάδα για να στείλει τον Μουσάραφ στην κόλαση. Υπάρχουν βομβιστές αυτοκτονίας, ελεύθεροι σκοπευτές καθώς επίσης μια ειδική ομάδα επίθεσης και μάχης».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή