Επαναλειτουργεί το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστόνης

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 06:15
UPD:09:52
Reuters/JESSICA RINALDI

Ενας από τους ανθρώπους των υπηρεσιών ασφαλείας, κρατάει την πράσινη σημαία έξω από το κτήριο του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Βοστόνης, σηματοδοτώντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες, εργαζόμενοι και δικηγόροι, είχαν διαταχτεί να εκκενώσουν το κτήριο και να παραμείνουν έξω από αυτό για λόγους ασφαλείας.

A- A A+

Επαναλειτούργησε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βοστόνης, το οποίο είχε εκκενωθεί νωρίτερα για λόγους ασφαλείας.

Η εκκένωση του κτηρίου κράτησε περισσότερο από μια ώρα και ολοκληρώθηκε όταν ένας από τους ανθρώπους των υπηρεσιών ασφαλείας, τοποθέτησε την πράσινη σημαία, σηματοδοτώντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο δικαστήριο της Βοστόνης

Ο κόσμος στη Βοστόνη δεν λέει να ησυχάσει. Ένα τηλεφώνημα για νέα βόμβα στο δικαστήριο της Βοστόνης ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν το κτίριο. Η προειδοποίηση αποδείχτηκε ψεύτικη, αλλά δεν μετρίασε τη νευρικότητα των πολιτών, που προσπαθούν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Οι αβάσιμες διαρροές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας.

Ένας δικαστικός υπάλληλος ο οποίος δεν κατονομάστηκε, επιβεβαίωσε μέσω τηλεφώνου στο Reuters ότι το Δικαστικό Μέγαρο άνοιξε εκ νέου, αλλά μόνο για τους εργαζομένους.

Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες, εργαζόμενοι και δικηγόροι, είχαν διαταχτεί να εκκενώσουν το κτήριο και να παραμείνουν έξω από αυτό. Τη στιγμή της εκκένωσης βρίσκονταν στο κτήριο δεκάδες δημοσιογράφοι, μετά τις πληροφορίες για τη σύλληψη ενός υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστόνης.

Ομοσπονδιακοί αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν λίγη ώρα αργότερα ότι οι αναφορές για τη σύλληψη υπόπτου ήταν ανακριβείς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή