ΗΠΑ: Ύποπτη επιστολή εστάλη στον Ομπάμα

Περιείχε «ύποπτη ουσία»
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 18:28
UPD:20:01
REUTERS/LARRY DOWNING

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

A- A A+

Ύποπτη επιστολή, η οποία εξετάζεται από τις αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ, εστάλη με τελικό αποδέκτη τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Μυστικής Υπηρεσίας (Secret Service), η  οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας του προέδρου των ΗΠΑ.

Η επιστολή, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, περιείχε μια «ύποπτη ουσία». Το FBI, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε, αποφαίνεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ότι στην επιστολή εντοπίστηκε η δηλητηριώδης ουσία ρικίνη.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

«Το γράμμα με τελικό αποδέκτη τον πρόεδρο ελήφθη σε απομακρυσμένη από το Λευκό Οίκο μονάδα ελέγχου, όπου και εντοπίστηκε η ύποπτη ουσία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με την αστυνομία του Καπιτωλίου και με το FBI στη συγκεκριμένη έρευνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Secret Service.

REUTERS

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα USA Today, η επιστολή είχε σταλεί στον αμερικανό πρόεδρο την Τρίτη, ενώ, σύμφωνα με το FBI, εντοπίστηκε σε έλεγχο στην περιοχή του Μέριλαντ.

Την Τρίτη, οι αμερικανικές αρχές είχαν εντοπίσει επιστολή η οποία είχε ως τελικό αποδέκτη το ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Μισισιπή, Ρότζερ Γουίκερ, και η οποία περιείχε, όπως αποδείχθηκε μετά από τη σχετική έρευνα ότι περιείχε το δηλητήριο ρικίνη.

Για περίεργη επιστολή η οποία εστάλη στο γραφείο του έκανε λόγο και ο δημοκρατικός γερουσιαστής του Μίσιγκαν, Καρλ Λέβιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, εξάλλου, λίγο πριν τις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδος, γινόταν λόγος για παρουσία ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών των αμερικανικών αρχών στα κτήρια Hart και Russell, τα οποία στεγάζουν γραφεία της αμερικανικής Γερουσίας στην Ουάσιγκτον.

Την είδηση επιβεβαιώνει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, και η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Λίγο πριν τις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το κτήριο Hart είναι ασφαλές και ανοίγει και πάλι.

Τρίτη ημέρα ερευνών για τις επιθέσεις στη Βοστόνη

Χωρίς να έχει γίνει καμία σύλληψη ούτε να έχουν γνωστοποιηθεί πληροφορίες για την ταυτότητα ή την προέλευση των δραστών άρχισε σήμερα η τρίτη ημέρα ερευνών για τη διπλή επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Οι αρχές έχουν επικεντρωθεί σε έναν ή πολλούς υπόπτους που κουβαλούσαν βαριές τσάντες ή σακίδια στον τόπο των επιθέσεων.

Χθες, ο επικεφαλής των ερευνών του FBI Ρίτσαρντ Ντελόριερς ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης ήταν κομμάτια μαύρου νάιλον, πιθανώς από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, θραύσματα από σφαιρίδια και καρφιά και πιθανώς τα υπολείμματα χύτρας ταχύτητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή