Άσαντ: «Η Δύση βοηθά την Αλ Κάιντα και θα το πληρώσει»

Συνέντευξη του προέδρου της Συρίας στην κρατική τηλεόραση
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 21:38
UPD:22:30
REUTERS/SANA

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο συριακό τηλεοπτικό σταθμό Αλ–Ικμπαρίγια στη Δαμασκό.

A- A A+

Η Δύση θα πληρώσει βαρύ τίμημα «για την υποστήριξη την οποία παρέχει στην Αλ Κάιντα εντός της Συρίας», σημείωσε σε συνέντευξή του ο σύρος πρόεδρος, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο πρόεδρος της Συρίας συνέκρινε τα γεγονότα με την υποστήριξη των ΗΠΑ για τους ισλαμιστές τη δεκαετία του 1980 στο Αφγανιστάν, που, όπως είπε, «κατέληξε στους Ταλιμπάν και στην Αλ Κάιντα».

Το συριακό ισλαμιστικό ανταρτικό Μέτωπο Αλ Νόσρα δήλωσε πρόσφατα ανοιχτά υπακοή και πίστη στο ηγέτη της Αλ Κάιντα, ενώ οι ΗΠΑ το έχουν κατατάξει ήδη επισήμως στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Παρ’ όλά αυτά, το Αλ Νόσρα θεωρείται από τις βασικές ένοπλες συνιστώσες του αντι-Άσαντ στρατοπέδου.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Άσαντ: Η Δύση υποστηρίζει την Αλ Κάιντα και θα το πληρώσει

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ κατηγόρησε ευθέως τη Δύση, ότι υποστηρίζει την Αλ Κάιντα στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία. Ο πρόεδρος της χώρας έστειλε το μήνυμα αυτό σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τονίζοντας μάλιστα ότι η Δύση θα πληρώσει για την στάση της βαρύ τίμημα στην καρδιά της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο στόχαστρό του βρέθηκε και η Ιορδανία την οποία κατηγόρησε ότι επιτρέπει σε χιλιάδες μαχητές να εισέλθουν στη Συρία μέσω των συνόρων της. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η φωτιά δεν θα σταματήσει στα σύνορα της χώρας του.

«Η Δύση πλήρωσε αρκετά για την υποστήριξή της στην Αλ Κάιντα στα πρώτα στάδια της δημιουργίας της. Σήμερα πράττει το ίδιο στη Συρία, τη Λιβύη και σε άλλες χώρες και θα πληρώσει βαρύ τίμημα στην καρδιά της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο κ. Άσαντ.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι μια δική του ήττα θα ήταν «καταστροφική».

«Δεν υπάρχει άλλη προοπτική από τη νίκη μας, γιατί αλλιώς θα έχουμε το τέλος της Συρίας και δε νομίζω ότι ο συριακός λαός θα μπορούσε να αποδεχτεί κάτι τέτοιο», κατέληξε ο σύρος πρόεδρος.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης στη συριακή κρατική τηλεόραση, ωστόσο μέρος της έχει ήδη δημοσιευτεί στον ιστότοπο facebook, στη σελίδα της συριακής Προεδρίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή