Συρία: Πίστη στον ηγέτη της Αλ Κάιντα ορκίζονται οι αντάρτες Αλ Νόσρα

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 14:33
REUTERS/STRINGER

Μαχητής του Αλ Νόσρα, το οποίο μάχεται κατά του συριακού καθεστώτος κρατάει μία ισλαμική σημαία σε επαρχία της ανατολικής Συρίας.

A- A A+

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το οποίο μάχεται κατά του συριακού καθεστώτος, ορκίστηκε πίστη στον αρχηγό της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες τζιχαντιστών.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι θέλει να διατηρήσει την ταυτότητά του, αρνούμενο να τεθεί υπό τον έλεγχο της ιρακινής πτέρυγας του τρομοκρατικού δικτύου.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Συρία: Στην Αλ Κάιντα προσχωρεί η οργάνωση Αλ Νούσρα

Την προσχώρηση του στην Αλ Κάιντα ανακοίνωσε με μήνυμά του, ο ηγέτης των τζιχαντιστών της Συρίας, Αλ Νούσρα. Η ηγέτης της οργάνωσης που ευθύνεται για δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας στην Συρία, Μοχάμεντ Αλ Ζαουλάνι ορκίστηκε πίστη στον Αλ Ζαουάχρι και διαβεβαίωσε τους Σύρους πολίτες ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις με την ίδια ένταση.

«Εμείς, το Μέτωπο Αλ Νόσρα, ορκιζόμαστε πίστη στον σεΐχη Αϊμάν αλ Ζαουάχρι», δήλωσε στο μήνυμα ο ηγέτης του Αλ Νόσρα, Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζουλάνι, πήρε όμως αποστάσεις από τη χθεσινή ανακοίνωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

REUTERS

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα στο Ιράκ, Μπακρ αλ Μπαγντάντι προκάλεσε αίσθηση όταν σε ηχητικό του μήνυμα διαβεβαίωσε πως το Μέτωπο αλ Νόσρα αποτελεί σκέλος της οργάνωσης του και πως σκοπός του είναι να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος στη Συρία. Ο αλ Μπαγντάντι πρόσθεσε ότι οι δύο οργανώσεις θα ενωθούν υπό την ονομασία Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (Εγγύς Ανατολή).

«Ούτε η διοίκηση του Αλ Νόσρα ούτε η Σούρα (συμβουλευτική επιτροπή) γνώριζαν για την ανακοίνωση αυτή. Την πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ και εάν το μήνυμα είναι αυθεντικό, τότε διαβεβαιώνουμε ότι δεν ενημερωθήκαμε», επισήμανε ο αλ Τζουλάνι.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή