«Έξυπνο» ρολόι (και) από τη Microsoft;

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 12:10
UPD:12:10
REUTERS/CHARLES PLATIAU

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα εντός του έτους, η εταιρεία ζήτησε από προμηθευτές στην Ασία να αποστείλουν εξαρτήματα για την ανάπτυξη μίας συσκευής τύπου ρολογιού, ενώ έχουν αναφερθεί συναντήσεις στελεχών με την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στο Ρέντμοντ.

A- A A+

Ένα «smartwatch» , όπως αυτά που, όπως όλα δείχνουν, αναπτύσσονται από την Apple, την LG και τη Samsung, φέρεται να ετοιμάζει και η Microsoft, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα εντός του έτους, η εταιρεία ζήτησε από προμηθευτές στην Ασία να αποστείλουν εξαρτήματα για την ανάπτυξη μίας συσκευής τύπου ρολογιού, ενώ έχουν αναφερθεί συναντήσεις στελεχών με την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας στο Ρέντμοντ. Ωστόσο, δεν είναι σε καμία περίπτωση σίγουρο εάν η Microsoft θα αποφασίσει εν τέλει να προχωρήσει με το project του ρολογιού.

Τα «έξυπνα ρολόγια» και γενικότερα οι ηλεκτρονικές συσκευές που φοριούνται αναμένεται να αποτελέσουν το επόμενο «big thing» στον χώρο των καταναλωτικών ψηφιακών συσκευών. Σε συνδυασμό με την άνοδο των gadgets που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο άσκησης και φυσικής δραστηριότητας, αναλυτές εκτιμούν πως η αγορά των συσκευών που φοριούνται θα σημειώσει κατακόρυφη άνοδο, φτάνοντας τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2016, σύμφωνα με την Gartner.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft θα κάνει απόπειρα στο συγκεκριμένο πεδίο, καθώς πριν από μία δεκαετία είχε παρουσιάσει το «Smart Watch», που έδειχνε στο χρήστη τίτλους ειδήσεων, σκορ από αθλητικούς αγώνες και instant messages αντί συνδρομής. Ωστόσο, η πώλησή του σταμάτησε το 2008. Για το νέο project, η Microsoft φαίνεται πως έχει ζητήσει οθόνες των 1,5 ιντσών. Πάντως, η ίδια εταιρεία δεν έχει διαβεβαιώσει ή διαψεύσει τις πληροφορίες της Wall Street Journal.

Προτεινόμενα για εσάς