Κύπρος: «Σκοπιμότητες πίσω από τη δημοσιοποίηση» της λίστας των 6.000

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013 14:59
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ Χ¨ΠΑΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

A- A A+

Σκοπιμότητες πίσω από τη διαρροή της λίστας με τα ονόματα έξι χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, βλέπει ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Αξιών της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως είπε, «η άτακτη δημοσιοποίηση των ονομάτων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, αποσκοπεί στο να μην γίνει σε βάθος έρευνα» για τη φυγάδευση καταθέσεων.

Ο κ. Συλλούρης ανακοίνωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνεδρία της επιτροπής την Τρίτη, ενώ ο ίδιος θα ζητήσει υλοποίηση του αρχικού αιτήματος να δοθεί κατάλογος όσων μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό τον τελευταίο χρόνο και κατά την περίοδο που οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές.

Την Τρίτη θα συζητηθεί επίσης το θέμα της συνέχισης ή μη της έρευνας εναντίον του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για παραχώρηση παραπλανητικών ή ψευδών στοιχείων στη Βουλή.

Μεταξύ των κομμάτων συζητείται το ενδεχόμενο αναστολής της έρευνας εν όψει της γενικότερης έρευνας που θα αρχίσει η τριμελής επιτροπή δικαστικών αυτή την εβδομάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή