Ιταλία: Στο «Ολίμπικο» ο τελικός του Κυπέλλου

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 17:38

Ο πρόεδρος της λίγκας, Μαουρίτσιο Μπερέτα.

A- A A+

Ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ακόμη κι αν σε αυτόν τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες της πρωτεύουσας που συνεχίζουν στη διοργάνωση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας, Μαουρίτσιο Μπερέτα.

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι αν οι δύο ομάδες συναντηθούν στον τελικό της 26ης Μαΐο, ενδέχεται να επαναληφθούν οι σκηνές που «στιγμάτισαν» την αναμέτρηση της περασμένης Δευτέρας, στον αγώνα πρωταθλήματος, χούλιγκανς της Ρόμα και της Λάτσιο συγκρούστηκαν μεταξύ τους και με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να καταγραφούν πολλοί τραυματισμοί από μαχαιρώματα.

Την κατάσταση περιπλέκει ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν στη Ρώμη δημοτικές εκλογές. Όμως, ο Μπερέτα ήταν κάθετος σε αυτό το θέμα, καθώς δήλωσε μετά το τέλος της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης της Serie A.

«Στο Μιλάνο το τελευταίο ντέρμπι έγινε την ίδια ημέρα με τις τοπικές εκλογές και, σε κάθε περίπτωση, ο τελικός δεν μπορεί να μετατεθεί για το Σάββατο, λόγω του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σωστό ο τελικός να γίνει στη Ρώμη», δήλωσε ο πρόεδρος της λίγκας.

Να σημειωθεί ότι η Λάτσιο έχει ήδη προκριθεί στον τελικό αποκλείοντας στα ημιτελικά τη Γιουβέντους, ενώ η Ρόμα προηγείται 2-1 της Ίντερ ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Μιλάνο.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν «φωνές» στην Ιταλία που ζητούν τα ντέρμπι να σταματήσουν να διεξάγονται το βράδυ, καθώς οι περίοικοι παραπονιούνται ότι τους τρομοκρατεί ο «εμφύλιος πόλεμος».

Η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Άνα Μαρία Καντσελιέρι, δήλωσε επ΄ αυτού ότι «δεν είναι δυνατόν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι να γίνεται πεδίο αστικών πολεμικών επιχειρήσεων. Πρέπει όλοι να ξανασκεφτούμε το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της πλευράς των οπαδών».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις