«Θα αποδοθούν ευθύνες», επαναβεβαίωσε ο Ν. Αναστασιάδης

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 15:55
UPD:16:00
EPA/CYPRIOT PRESS OFFICE

Στη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου μέλους της επιτροπής, δικαστή Ανδρέα Κραμβή, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι αποφάσεις των ερευνητικών επιτροπών είναι απόλυτα δεσμευτικές όσον αφορά τις πολιτικές ευθύνες.

A- A A+

Επανεβεβαίωσε σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που αναλογούν μετά το πέρας των εργασιών της ερευνητικής επιτροπής που συστάθηκε για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε η κυπριακή οικονομία σε κρίση.

Στη διάρκεια της ορκωμοσίας του νέου μέλους της επιτροπής, δικαστή Ανδρέα Κραμβή, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι αποφάσεις των ερευνητικών επιτροπών είναι απόλυτα δεσμευτικές όσον αφορά τις πολιτικές ευθύνες.

Επίσης, κάλεσε εκ νέου την επιτροπή να εξετάσει με αυξημένη αυστηρότητα τα όσα αποδίδονται στον ίδιο σε σχέση με τους εξ' αγχιστείας συγγενείς του και να επεκτείνει τις έρευνές της και στα όσα αφορούν το δικηγορικό γραφείο, στο οποίο ήταν συνεταίρος μέχρι πρόσφατα.

Ο κ. Κραμβής διαδέχεται τον τέως δικαστή Γιαννάκη Κωνσταντινίδη, ο οποίος παραιτήθηκε από την επιτροπή για λόγους υγείας. Σε δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έρευνα θα φθάσει στην αλήθεια και πως θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα του κυπριακού λαού.

Τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής είναι οι πρώην δικαστές Γιώργος Πικής και Παναγιώτης Καλλής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή