Σε ένα νέο κεφάλαιο ενταξιακών διαπραγματεύσεων ελπίζει ο Μπαγίς

Συνάντηση του τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με τον επίτροπο Στέφαν Φούλε
Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 23:19
UPD:23:20
REUTERS/MURAD SEZER

O υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.

A- A A+

Την ελπίδα ότι στην διάρκεια της ιρλανδικής προεδρίας θα ανοίξει το διαπραγματευτικό κεφάλαιο «Περιφερειακή Πολιτική», ενώ στη διάρκεια της λιθουανικής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2013, θα ανοίξει το κεφάλαιο «Νομισματική Πολιτική» εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο κ. Μπαγίς είχε συναντήσεις στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Επίτροπο διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε, καθώς και τον Επίτροπο για την απασχόληση Λάζλο Άντορ. Μετά τις συναντήσεις δεν έγιναν δηλώσεις.

Στη συνέχεια, σε ομιλία του στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής ο τούρκος αξιωματούχος συνέδεσε το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και του τουρκικού εναερίου χώρου με την έγκριση του Κανονισμού για το απευθείας εμπόριο, καθώς και την πραγματοποίηση πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου.

Αναφερόμενος στην επίλυση του Κυπριακού, είπε ότι αυτή θα δημιουργήσει μια επωφελή κατάσταση για όλους, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα οδηγήσει και στο «ξεπάγωμα» των 14 συνολικά τουρκικών κεφαλαίων που είναι μπλοκαρισμένα λόγω του Κυπριακού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, ο Μπαγίς είπε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες ότι θεωρεί πως υπάρχει ένα «νέο παράθυρο ευκαιρίας» όσον αφορά στο Κυπριακό και λόγω της εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη στην προεδρία της Κύπρου.

Πηγή ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή