Νέα αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 16:37
UPD:16:40
ΣΚΑΪ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Νέοι Φάκελλοι.

A- A A+

Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τη μία και στο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, με αφορμή αυτή τη φορά τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

Δριμύτητα επίθεση από τη ΝΔ

Η ΝΔ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον κ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον άσχετο, επικίνδυνο, αλαζόνα και πολιτικά αφερέγγυο.

Μεταξύ άλλων, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επικίνδυνο, γιατί, όπως λέει, «παραδέχεται ότι με την πολιτική του “υπάρχει ο κίνδυνος εξόδου από το Ευρώ”, ενώ «δεν έχει το θάρρος να αποκηρύξει τη βία των μολότοφ, λέγοντας ότι “η βία γεννά τη βία”».

Επίσης τον κατηγορεί για αλαζονεία, υποστηρίζοντας πως «ούτε λίγο, ούτε πολύ ταύτισε τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Ιωάννη Καποδίστρια και τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Παράλληλα τον χαρακτηρίζει πολιτικά αφερέγγυο, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι είναι «υπέρ των επενδύσεων, αλλά κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κατά του “μνημονίου” που θα “σκίσει”, αλλά και θα “συζητήσει” με Ε.Ε. και ΔΝΤ».

Η ΝΔ κάνει λόγο για πολιτική κατρακύλα του κ. Τσίπρα, η οποία, μαζί με «το μάθημα που πήρε από την Κύπρο, τον οδηγούν σε πολιτική απόγνωση και απομόνωση». «Έχει την κατανόησή μας, των “συνιστωσών” του, όμως, την έχει;» καταλήγει η ανακοίνωση σε ειρωνικό τόνο.  

Υποστηρίζει ακόμη πως «από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που μοίρασε στα ΜΜΕ ο κ. Τσίπρας, λείπουν αποσπάσματα που τον εκθέτουν, όπως ότι τις υποσχέσεις του “θα τις πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος” ή άλλες γκάφες του, όπως το: “η συγχωρεμένη η κυρία Θάτσερ”».

ΠΑΣΟΚ: Έτοιμος να παίξει στα ζάρια το μέλλον της χώρας ο κ. Τσίπρας

Λίγο νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ διά της εκπροσώπου του Φώφης Γεννηματά, σε εμφανώς ηπιότερους τόνους, κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα πως «μετά και τη χθεσινή του συνέντευξη, εμφανίζεται έτοιμος να παίξει στα ζάρια το μέλλον της χώρας». «Ευρώ κερδίζει, δραχμή χάνει. Ή μήπως για κάποιους είναι το αντίθετο» διερωτήθηκε στη σχετική δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

ΣΥΡΙΖΑ: Φανατικοί υποστηρικτές των μνημονίων της εξαθλίωσης

«Δεν περιμένουμε από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές των μνημονίων της εξαθλίωσης να κατανοήσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για έξοδο από την κρίση» απάντησε Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική του ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι η προστασία της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η αναδιανομή του πλούτου και η ανάπτυξη αποτελούν αναγκαίες  προϋποθέσεις για μια διαφορετική στρατηγική επαναθεμελίωσης της Ευρώπης σε νέες βάσεις δημοκρατίας.

«Αλήθεια, αυτοί έχουν άλλη πολιτική πρόταση εκτός από το μνημόνιο;» διερωτάται, ενώ καταλήγοντας επιστρέφει στη ΝΔ τις βολές της περί γκάφας του κ. Τσίπρα, σημειώνοντας: «Δεν έχει αποσταλεί απομαγνητοφωνημένη η συνέντευξη του κ. Τσίπρα. Άλλη μια γκάφα, μικρή αυτή τη φορά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή