«Ναι» Μπέκαμ σε Παρί αλλά με φορολογικές εγγυήσεις

Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 14:03
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN
A- A A+

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν είναι αντίθετος στην ανανέωση της συνεργασίας του με την Παρί Σεν Ζερμέν και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής δήλωσε με σαφήνεια ότι τον ενδιαφέρει το πρότζεκτ της γαλλικής ομάδας, διευκρίνισε όμως ότι δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με οποιουσδήποτε όρους.

Η παραμονή του Μπέκαμ στην Παρί Σεν Ζερμέν και για την επόμενη σεζόν θα εξαρτηθεί μόνο από το αν κατορθώσει να συμφωνήσει με τη διοίκηση στα φορολογικά ζητήματα που θα προκύψουν από τη συμφωνία, με τον 37χρονο ποδοσφαιριστή να ζητεί εγγυήσεις ως προς τη φορολογία του συμβολαίου του.

YOUTUBE/PSGOFFICIEL
ΠΣΖ: Συνέντευξη Ντέιβιντ Μπέκαμ

Η συνέντευξη του μέσου της ΠΣΖ Ντέιβιντ Μπέκαμ στο κανάλι της ομάδας στο Youtube

Τα διευθυντικά στελέχη της Παρί έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με τις γαλλικές δημοσιονομικές αρχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Parisien», προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με το μελλοντικό εισόδημα του πρώην διεθνή με τα «τρία λιοντάρια», καθώς με βάση το νέο νόμο η φορολογία είναι υψηλότατη για τα συμβόλαια που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αν ο Μπέκαμ παρέμενε μόνο για πέντε μήνες δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όμως στην περίπτωση που αποφάσιζε να επιμηκύνει την παρουσία του στη γαλλική πρωτεύουσα τότε η κατάσταση αλλάζει και θα πρέπει να δηλώσει στην εφορία το σύνολο των εισοδημάτων του.

Τα χρήματα που κερδίζει ετησίως ανέρχονται σε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, προέρχονται δε κατά κύριο λόγο από τη διαφήμιση και παράγονται εκτός των γαλλικών συνόρων.

Για να αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στο Παρίσι, ο παίκτης ζητεί εγγυήσεις ότι δεν θα έχει οικονομικές απώλειες, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρώην «Spice Boy» δωρίζει μέρος των χρημάτων του για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις