Βίκυ Μοσχολιού, τώρα και για πάντα

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 11:13

Τιμώντας τη μεγάλη μας τραγουδίστρια, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της πραγματοποιούν το αφιέρωμα «Βίκυ Μοσχολιού – Νυν και αεί», στο θέατρο Χυτήριο, τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 9.30 το βράδυ.

A- A A+

Οκτώ σχεδόν χρόνια μετά, μία δική της παράσταση, που δεν έγινε ποτέ γιατί την πρόλαβε ο θάνατος, γίνεται αφιέρωμα στη μνήμη της μεγάλης ερμηνεύτριας Βίκυς Μοσχολιού, που σημάδεψε με το ηχόχρωμα της φωνής της το ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Τιμώντας τη μεγάλη μας τραγουδίστρια, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της πραγματοποιούν το αφιέρωμα «Βίκυ Μοσχολιού – Νυν και αεί», στο θέατρο Χυτήριο, τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 9.30 το βράδυ.

Προορισμένη να γίνει με την ίδια τη Βίκυ Μοσχολιού, στα «Δημήτρια» του Δήμου Θεσσαλονίκης, το 2005, η συγκεκριμένη παράσταση που δεν πραγματοποιήθηκε τότε, αφού εκείνη έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, μετατρέπεται σε αφιέρωμα από τον καλύτερο φίλο της και συνεργάτη, Νίκο Αβαγιανό, σε μουσική επιμέλεια του, επίσης, αγαπημένου της φίλου και μόνιμου συνεργάτη μέχρι τέλους, Μανώλη Μιχαλάκη.

Στην τρίωρη αυτή μουσική βραδιά, θα ακουστούν τα αξέχαστα τραγούδια της με τη χρονολογική σειρά έκδοσής τους, ενώ, ταυτόχρονα, η Βίκυ Μοσχολιού θα ζωντανεύει μέσα από τη  γιγαντοοθόνη, με τα κείμενα του Νίκου Αβαγιανού να ενώνουν τις μουσικές ενότητες, σε ανάγνωση του Ντίνου Καρύδη.

Τα τραγούδια της θα ερμηνεύσουν οι Λένα Αλκαίου, Μαρία Κανελλοπούλου, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καρακαλπάκης, Πένυ Ξενάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπάζογλου, Κώστας Σμοκοβίτης και Νίκος Αβαγιανός.

Φωνή που ξεχώριζε

Η Βίκυ Μοσχολιού γεννήθηκε το 1943 και ξεκίνησε την καριέρα της το 1962, δίπλα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση και τη Δούκισσα. Καθιερώθηκε το 1964, τραγουδώντας το «Χάθηκε το φεγγάρι» του Σταύρου Ξαρχάκου στην κινηματογραφική ταινία «Λόλα». Τον επόμενο χρόνο, το τραγούδι της «Ένα αστέρι πέφτει – πέφτει» έγινε μεγάλη επιτυχία,  και συνέχισε τη μεγάλη της πορεία με σπουδαίες συνεργασίες με τους Γιώργο Ζαμπέτα, Μάνο Ελευθερίου, Γιώργο Κατσαρό, Άκη Πάνου, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Σπανό, Δήμο Μούτση, Μίμη Πλέσσα, Λουκιανό Κηλαηδόνη και Σταμάτη Κραουνάκη. Στις μεγάλες της επιτυχίες  συγκαταλέγονται τα: «Πάει, πάει», «Αλήτη», «Πού πας χωρίς αγάπη», «Ναύτης βγήκε στη στεριά», «Τα δειλινά», «Οι μετανάστες», «Άνθρωποι μονάχοι».

Πληροφορίες

Θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 – Αθήνα, τηλ.: 210 3412313. Είσοδος: 5 ευρώ.


Προτεινόμενα για εσάς