MotoGP: Η σειρά του Μαρκέζ

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 22:28
UPD:06/04/2013 22:00
EPA/STRINGER

Ο Μαρκ Μαρκέζ (αριστερά) ήταν ταχύτερος του Χόρχε Λορένθο στη δεύτερη και στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, στην πίστα του Λοσέιλ.

A- A A+

Ενα μικρό δείγμα του ταλέντου του έδειξε ο Μαρκ Μαρκέζ στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθη στην πίστα του Λοσέιλ στο Κατάρ. Ο νεαρός «ρούκι» σημείωσε τον καλύτερο χρόνο λίγο πριν το τέλος, αφήνοντας πίσω του για μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου τον Χόρχε Λορένθο.

Ο Μαρκέζ  που είχε κερδίσει νωρίτερα, στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, έκανε τους ανθρώπους της Repsol Honda να τρίβουν με χαρά τα χέρια τους αφού έχουν επενδύσει πολλά σε αυτόν για τα επόμενα χρόνια.

Με την τρίτη περίοδο συμπληρώθηκε στην ουσία η πρώτη δεκάδα των αναβατών που πήραν το εισιτήριο για τη δεύτερη και καθοριστική περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Σημαντικές κρίνονται οι απουσίες των Αντρέα Ιανόνε και Μπεν Σπις της Pramac, «δορυφορικής» ομάδας της Ducati, οι οποίοι θα έχουν ωστόσο μία ακόμη ευκαιρία στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.

EPA/STRINGER

Με την ολοκλήρωση και της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, συμπληρώθηκαν οι δέκα πρώτοι αναβάτες που προκρίθηκαν στη δεύτερη και καθοριστική περίοδο των κατατακτήριων. Ενας από αυτούς που πήραν το εισιτήριο ήταν και ο Βαλεντίνο Ρόσι που δείχνει αναγεννημένος από την επιστροφή του στη Yamaha.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς οι δύο πρώτοι αναβάτες σε αυτή τη διαδικασία προκρίνονται απευθείας στη δεύτερη περίοδο, όπου και θα κριθεί η πολ-ποζίσιον. Οι υπόλοιποι θα καταλάβουν στο γκριντ τις θέσεις από την 13η και έπειτα, ανάλογα με τον χρόνο τους στις πρώτες κατατακτήριες δοκιμές.

Το εισιτήριο στη μάχη για την πολ ποζίσιον πήρε ο Χόρχε Λορένθο που τερμάτισε πίσω από τον Μαρκέζ τόσο στη δεύτερη όσο και στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής θέλησε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Εντυπωσιακός και ιδιαίτερα μαχητικός και στις τρεις περιόδους ήταν ο Καλ Κρούτσλοου που έμεινε στην τρίτη θέση. Επίδοση, η οποία ήταν η υψηλότερη για αναβάτη «δορυφορικής» ομάδας.

REUTERS/MOHAMMED DABBOUS

Χαμόγελα αισιοδοξίας έχει χαρίσει στην Ducati με την απόδοσή του μέχρι στιγμής ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Στη φωτογραφία καταδιώκεται από τον Κάραλ Αμπραχαμ.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του λίγο πριν το τέλος κι έτσι ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου πίσω του βρέθηκε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την Ducati τα πηγαίνει πολύ καλά, ενθουσιάζοντας τους ανθρώπους της ιταλικής ομάδας.

REUTERS/FADI AL-ASSAAD

Δεν ξεκίνησε καλά το αγωνιστικό τριήμερο για τον Ντάνι Πεντρόζα.

Εκτος και πολύ μακριά από την κορυφή ήταν ο Ντάνι Πεντρόζα. Ο Ισπανός φαίνεται να έχει ξεκινήσει με το... αριστερό το αγωνιστικό τριήμερο και δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά με το μπροστινό της μοτοσικλέτας του.

EPA/STRINGER

Πολύ καλή εμφάνιση για τον «ρούκι» Μπράντλεϊ Σμιθ με τη δεύτερη «δορυφορική» Yamaha της Monster Tech 3.

Ο Αλβάρο Μπαουτίστα έμεινε έβδομος με τον Νίκι Χέιντεν να εξασφαλίζει την είσοδο στην πρώτη δεκάδα και για τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati. Επιτυχημένη ήταν η εμφάνιση του βρετανού «ρούκι» Μπράντλεϊ Σμιθ με τη δεύτερη «δορυφορική» Yamaha της Monster Tech 3 που ήταν ένατος. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Στέφαν Μπραντλ με τη LCR Honda.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις