MotoGP: Λορένθο με το... καλησπέρα

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 23:32
UPD:06/04/2013 22:01
REUTERS/FADI AL-ASSAAD

Ταχύτερος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ήταν ο Χόρχε Λορένθο.

A- A A+

Ο Χόρχε Λορένθο θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά με το... δεξί. Ο ισπανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha απέδειξε το λόγο που στέφθηκε πέρυσι  παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Λορένθο ήταν ο ταχύτερος όλων στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν υπό το φως των προβολέων, στην πίστα του Λοσέιλ όπου θα διεξαχθεί το εναρκτήριο GP της χρονιάς.

Η κατάσταση της πίστας δεν ήταν η καλύτερη αφού η σκόνη ήταν αρκετή και η προσπάθεια των αναβατών πολύ δύσκολη. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν εκτός πίστας στη στροφή ένα. Το χειρότερο ατύχημα είχε ο Γιόνι Ερνάντεθ όταν έχασε στη στροφή 12 της πίστας το εμπρός μέρος της CRT μοτοσικλέτας του χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Δεν ήταν βέβαια ο μόνος που υπέπεσε σε λάθος. Θύματα της σκόνης ήταν και οι Πεντρόζα, Μπραντλ, Σμιθ, Ιανόνε και Εσπαργκάρο, βγαίνοντας εκτός πίστας.

Κακή αρχή για τον Πεντρόζα που βγήκε εκτός δύο φορές και έμεινε χαμηλά στην κατάταξη, μόλις όγδοος. Το σίγουρο είναι ότι ο Ισπανός θα προσπαθήσει να ανεβάσει την απόδοσή του αύριο. Πολύ καλύτερα τα πράγματα για τον teammate του Μαρκ Μαρκέζ, ο οποίος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη «μεγάλη κατηγορία» ήταν τέταρτος, σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον πρωτοπόρο Λορένθο.

Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Καλ Κρούτσλοου με τη «δορυφορική» Yamaha. Ο Βρετανός ήταν ταχύτατος σήμερα παρά το γεγονός ότι τρέχει με την περυσινή μοτοσικλέτα του Λορένθο.

Πίσω του ο Βαλεντίνο Ρόσι που επέστρεψε στις θετικές εμφανίσεις και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του από την πρώτη ημέρα στο Κατάρ.

EPA/STRINGER

Πολύ θετική εμφάνιση για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο που οδηγούσε για πρώτη φορά επισήμως τη Ducati.

Η πέμπτη θέση του Αντρέα Ντοβιτσιόζο χάρισε χαμόγελα αισιοδοξίας στην ομάδα της Ducati, τη στιγμή που ο Νίκι Χέιντεν έμεινε στη δέκατη θέση.

Η έκτη καλύτερη επίδοση της ημέρας ανήκει στον Αλβάρο Μπαουτίστα με την ομάδα της GO&FUN Honda Gresini, ο οποίος άφησε πίσω του τον Στέφαν Μπραντλ.

Μέσα στην πρώτη δεκάδα και μάλιστα στην ένατη θέση, επίδοση που είναι η καλύτερη στις CRT, βρέθηκε ο 'Αλειξ Εσπαργκάρο παρά την πτώση που είχε.

Ενδέκατος τερμάτισε ο teammate του Κρούτσλοου Μπράντλεϊ Σμιθ με τον Αντρέα Ιανόνε να τον ακολουθεί. Και για τους δύο ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση στο MotoGP ενώ και οι δύο είχαν από μία πτώση.

Ο Μπεν Σπις έμεινε 13ος και δείχνει να μην έχει συνέλθει από τον περυσινό τραυματισμό του στη Μαλαισία. Ακολούθησε ο Χέκτορ Μπαρμπερά που μεταπήδησε φέτος στις CRT με την ομάδα της Avintia Blusens. Ο teammate του Χιρόσι Αογιάμα έμεινε 19ος. Τέσσερις θέσεις πιο πάνω ήταν ο Ράντι ντε Πουνιέ, πολύ πιο κάτω από τον teammate του ‘Αλειξ Εσπαργκάρο.

Μην ξεχνάμε ότι φέτος έχει αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών με αποτέλεσμα να προσμετρούν οι επιδόσεις των αναβατών και στις τρεις περιόδους των ελεύθερων δοκιμών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις