ΣΥΡΙΖΑ: Άθλια η επιχείρηση ταύτισης Κωνσταντοπούλου - Κασιδιάρη

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 13:51
UPD:13:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας (δεξιά) και Σταύρος Κοντονής (κέντρο), που είναι μέλη της Επιτροπής, χρεώνουν στον πρόεδρό της Χρήστο Μαρκογιαννάκη και σε άλλους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «άθλια επιχείρηση ταύτισης της Ζωής Κωνσταντοπούλου (αριστερά) με τον Ηλία Κασιδιάρη».

A- A A+

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη συμπεριφορά της στη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής, που είναι μέλη της Επιτροπής, χρεώνουν στον πρόεδρό της Χρήστο Μαρκογιαννάκη και σε άλλους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «άθλια επιχείρηση ταύτισης της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Ηλία Κασιδιάρη».

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν ότι από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης βίωσαν «την εφαρμογή ενός σχεδίου πρόκλησης τεχνητής πολιτικής έντασης, μιας οργανωμένης προβοκάτσιας δηλαδή, από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την πλήρη “κατανόηση”, ανοχή και συνεργασία του προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη».

Σύμφωνα με τους δύο βουλευτές, «ο στόχος ήταν να μετατραπεί η διαδικασία σε επικοινωνιακό σόου ώστε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες τελικά όλων των κυρίως εμπλεκομένων (Παπακωνσταντίνου – Διώτης – Βενιζέλος – Παπανδρέου)».

Οι κ. Δρίτσας και Κοντονής καταλογίζουν επίσης στον κ. Βενιζέλο «σεξιστική, εξυβριστική και απίστευτης χυδαιότητας προσωπική επίθεση» εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία, όπως αναφέρουν, την παρακολούθησε το πανελλήνιο και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Σημειώνουν επίσης ότι «τίποτα δεν έγινε τυχαία», συμπληρώνοντας ότι «στην απογευματινή συνεδρίαση και αφού ο επικοινωνιακός στόχος της εκτροπής είχε επιτευχθεί και το έργο της Επιτροπής είχε διασυρθεί με την κατασκευασμένη πολιτική ένταση Βενιζέλου – Μαρκογιαννάκη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και τη στημένη παρέμβαση Κασιδιάρη, ο κύριος Βενιζέλος… άλλαξε τακτική και εμφανίστηκε ως συναινετικός και συνεργάσιμος».

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική τονίζουν τέλος ότι «όταν δημοσιοποιηθούν τα επίσημα και πλήρη και όχι τα υπόπτως και επιλεκτικά διαρρέοντα πρακτικά, όλοι θα μπορούν να κατανοήσουν το μέγεθος της ενορχηστρωμένης αθλιότητας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.».

«Εμείς, μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα επιμείνουμε, έστω και υπ΄αυτές τις άθλιες συνθήκες, να δίνουμε τη μάχη, ώστε το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ να αποκαλυφθεί πλήρως και ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί την αλήθεια», καταλήγουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή