Νέος διευθυντής στο Μουσείου Λούβρου, ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ

Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 18:17

Ο 49χρονος ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Γενικός Συντηρητής της Εθνικής Κληρονομιάς της Γαλλίας είναι από χθες ο νέος διευθυντής του Μουσείου Λούβρου.

A- A A+

Ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, πρώην επικεφαλής του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Λούβρου,  είναι από χθες, Τετάρτη 3 Απριλίου, ο νέος διευθυντής του φημισμένου Παρισινού Μουσείου, του πλέον επισκέψιμου στον κόσμο.

Ο 49χρονος ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Γενικός Συντηρητής της Εθνικής Κληρονομιάς της Γαλλίας, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος της Γαλλικής Σχολής των Αθηνών (1993-96), εργάζεται στο Λούβρο από το 1997 και επελέγη από τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ως διευθυντής του Λούβρου, τόσο για το βιογραφικό του όσο και για το ήθος του. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 50 χρόνια που ένας αρχαιολόγος αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Λούβρου.

EPA/IAN LANGSDON

Σύμφωνα με τη γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, ο νέος διευθυντής του Λούβρου αποτελεί «μία αξιοσημείωτη προσωπικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοκρατικής πορείας του». «Είναι ένας γόνος ταπεινής οικογένειας, που ανέβηκε όλα τα σκαλιά της κοινωνίας κι αφού πρώτα πήρε πτυχίο Ιστορίας κατέληξε Γενικός Συντηρητής της Εθνικής Κληρονομιάς», ανέφερε σχετικά η υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς